AKP’li Belediye Başkanından Bakan Ersoy’a ‘yazıklar olsun’ tepkisi!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılımıyla yapılan telekonferansta AKP’li Serik Belediye Başkanı ile Bakan Ersoy arasında 500 bin liralık rüşvet tartışması çıktı.

Antalya’nın Serik ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Enver Aputkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile AKP ve MHP’li milletvekillerinin katıldığı telekonferans toplantısında yaşanan rüşvet tartışmasının ardından ‘yazıklar olsun’ diyerek toplantıyı terk etti. Yazılı açıklama yaparak telekonferansta iki bakan ile aralarında geçen diyaloğu kamuoyu ile de paylaşan Belediye Başkanı Aputkan, İçişleri Bakanlığından tartışma yaratan 500 bin liralık rüşvet iddiasıyla ilgili müfettiş talebinde bulunacağını dile getirdi. Tartışmanın kaynağı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı plan değişikliği ile bir kısmı otellere açılan bir kısmı ise Bakanlık bünyesinde işletilmek üzere halk plajı yapımına başlanan Belek ve Kadriye’deki günübirlik tesisler.

Koronavirüs salgınının turizmin başkenti Antalya’ya olan etkilerinin ele alındığı telekonferans toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılımıyla Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun makamından gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra AKP ve MHP Antalya Milletvekilleriyle, belediye başkanlarının da katıldığı toplantıya, Serik ilçesine bağlı ünlü turizm merkezleri Belek ve Kadriye’deki halk plajı tartışması damgasını vurdu.

BELEK VE KADRİYEDEKİ KIYILAR TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığının halk plajı ve mesire yeri olarak ayrılan sahillerde yaptığı plan değişikliği ile yeni oteller inşa edilmesinin önünü açmış, geriye kalan alanda ise bakanlık bünyesindeki TURAŞ A.Ş’nin işleteceği halk plajının inşaatına başlanmıştı.

İKİ BAKANIN KATILDIĞI TELEKONFERANSTA SAHİL TARTIŞMASI

Yerel halkın ve meslek odalarının geçtiğimiz günlerde yargıya taşıdığı düzenleme tepki çekmişti. Telekonferans sırasında söz alan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan söz konusu plajların halka bırakılması için ısrar ettiği öne sürüldü. İddiaya göre Bakan Ersoy da Serik Belediyesi’nin günübirlik alanda işyeri bulunan bir işletme sahibinden 500 bin lira aldığını söyleyerek belediye başkanına çıkıştı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN BAKANA ‘YAZIKLAR OLSUN’ TEPKİSİ

Yaşanan tartışmanın ardından Toplantıyı terk eden Serik Belediye Başkanı Aputkan, olaylı geçen telekonferans toplantısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gece saatinde yaptığı yazılı açıklamayı sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, rüşvet tartışmasının ardından Bakan Ersoy’a “Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun” diyerek toplantıdan ayrıldığını ifade etti.

BAKAN ERSOY’DAN 500 BİN LİRALIK RÜŞVET İDDİASI

Toplantı sırasında MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ile AKP Antalya Milletvekil Kemal Çelik’in günübirlik alanı gündeme getirdiğini belirten Serik Belediye Başkanı Aputkan, şunları kaydetti: “Benim de söz alarak açıklamalarda bulunduğum günübirlik alanlarla ilgili, Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından  günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak ‘13 aylık belediye başkanıyım’ diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, ‘Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır’ dedi.

‘DEVLETİN BAKANI OLARAK BİLİYOR VE ÜZERİNE GİTMİYORSANIZ…’

Turizm Bakanı da aynı şekilde daha önceki döneme ait dedi. Ben de Turizm Bakanı’na ‘Devletin Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun’ dedim ve toplantıdan ayrıldım. 60 civarında kişinin katıldığı bu toplantıda geçen 500.000 lira para alınma olayı ile ilgili iki Bakandan, sayın milletvekillerimizden ve iki il başkanımızdan gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Bu 500.000 lira konusuyla ilgili Sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunacağım.”

2412920cookie-checkAKP’li Belediye Başkanından Bakan Ersoy’a ‘yazıklar olsun’ tepkisi!
Önceki haber“Uçak bileti fiyatları yüzde 50 artabilir”
Sonraki haberSuriye’de oluşan yeni dengeler ve Ankara’nın çözümsüzlüğü
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.