AKP’nin Çankaya adayı Bülent Akarcalı

Akarcalı, AKP Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


AKP’nin Çankaya belediye başkan adayı olmasına ilişkin teklifin dün akşam kendisine iletildiğini kaydeden Akarcalı, ”Gerek Sayın Başbakan’ın gerekse bakan arkadaşların, en önemlisi Çankaya İlçe Teşkilatı’nın temayülünün de benim ismim üzerinde oluşması, bir siyasetçi olarak da beni hem gururlandırdı hem de bu şekilde bana yapılan başvuruyu kabul etmem yönünde en büyük ikna yolu oldu. Siyaset yapacaksanız teşkilatla yaparsınız” dedi. 


Bu bilginin ”duyurulmamasını istediğini” ancak yapılan tekliften kısa bir süre sonra adaylığının basına sızdığını anlatan Akarcalı, ”Türkiye’de her şeyin böyle şeffaf olması iyi” diye konuştu. 


Akarcalı, ”Uzun yıllar bakanlık yaptınız. Yerel yönetimler biraz daha farklı. Çankaya CHP’nin kalesi olarak biliniyor, iddialı mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: 


”Çankaya olması ilgimi çekti. Siyasette iddianızın olması lazım. Kolay işe herkes talip olur. Kolay başarının da sonucu azdır. Kolay elde edilen, kolay kaybedilir. Çankaya, Cumhuriyet’in kurulduğu yerdir, Cumhuriyet’in tüm kurumlarına sahip olan yerdir ve şimdiye kadar tüm belediye başkanlarının olağanüstü çalışmalarına rağmen Çankaya bir Washington DC olamamıştır.” 


Bir soru üzerine teklifin kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Akarcalı, ”Şimdi kim ne derse desin insanların zaafı vardır. Teklif geldiği zaman tabii ki gururlandım” diye konuştu. 


”Siyasette iddianız yoksa siyaset yapmayacaksınız” diyen Akarcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: 


”Bedrettin Dalan ‘Yüzde 70 ile geleceğim diyordu’, hiç tanınmayan Nurettin Sözen Bey belediye başkanı oldu. Önce iddiayı ortaya koyacaksınız. Çankaya zor bir ilçe ama aynı zamanda kolay bir ilçe. Çünkü Çankaya’daki seçmen son derece bilinçli. O seçmeni hem ihtiyaçlarını hem de endişelerini giderecek bir politika ortaya koyabilir ikna edebilirseniz, o mantıklı seçmenin oy verme iradesini kendi tarafınıza çekebilirsiniz.” 


Daha önce AKP’nin kayıtlı üyesi olmadığını, adaylığı ile partiye resmen kayıt olacağını bir soru üzerine dile getiren Akarcalı, ”Aydınlatacağız Çankaya’yı…” dedi. 


Akarcalı, AKP Genel Merkezi’nden ayrılırken de gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve kendisine aday olması için ”tebligatın” yapıldığını belirten Akarcalı, ”Sayın Başbakan bizzat tebliğ etti. Cuma günü diğer aday arkadaşlarla birlikte aday açıklama töreni yapılacak. Hepimize hayırlı olsun” dedi. 
 

1072270cookie-checkAKP’nin Çankaya adayı Bülent Akarcalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.