AKP’yi kapatacak belge

Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V dava dosyasında AK Parti’nin kapanmasına neden olabilecek bir belgenin bulunduğunu ileri sürdü.

Zamanı geldiğinde bu konuda açıklama yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözkonusu belge için, “Almanya’dan gelen paraları AKP için kullandıklarını gösteren bir belge” dedi.

Kılıçdaroğlu, davanın savcılarının görevden el çektirilmesinde de bu etkinin rol oynadığını belirterek şöyle konuştu:

“Bu belgenin ortaya çıkmaması için davanın üzerini örtmeye çalışıyorlar. Göreceğiz ne olacağını. Bu belge dosyada var. Belge, Deniz Feneri üzerinden Almanya’dan gelen paraların AKP için harcandığını gösteriyor. İşte bu belge ortaya çıkarılınca davanın seyrine müdahale yapıldı. Başbakan’ın sürece etki ettiğini düşünüyorum. Savcılar 1 yıl önce, konuyu Adalet Bakanı’na anlatmış ve Bakan da ikna olmuştu. Peki şimdi soruyorum ne değişti, ne oldu da bakan fikir değiştirdi? Bunun da bir gün ortaya çıkacağına inanıyorum. Çünkü, savcılara yapılan suçlama haklı değil. Şöyle ki daha önce Erzurum Cumhuriyet savcıları da kararların bazı bölümlerinin üzerini karartarak ilgili birimlere yolladı. Onlar için suç olmayan, burada niye suç oluyor?”

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN / Hürriyet

1313140cookie-checkAKP’yi kapatacak belge

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.