Al Gore, Wal-Mart’ı hizaya getirecek

Clinton’un Başkan Yardımcısı Al Gore, küresel ısınma sorununa iyice ısındı. Geçtiğimiz ay vizyona çıkan “Rahatsız Edici Bir Gerçek” – (An Inconvenient Truth) adlı belgesel filmin ardından, Gore şimdi Wal-Mart gibi küresel ısınma sorununda payı bulunan dev şirketleri ziyaret ederek yol gösteriyor. Wal-Mart, eski Başkan Yardımcısı’nın önerilerini dinleyerek hizaya geleceğini duyurdu.

Uluslararası dev şirket Wal-Mart’ın tepesinde yetkili tek isim olan, Genel Müdür Lee Scott, Al Gore’u kendilerine yol göstermek amacıyla konferans vermeye çağırdı. Al Gore önümüzdeki hafta Wal-Mart yöneticilerini, toplantı salonunda terletecek gibi görünüyor.
Wal-Mart, salt ABD’deki mağazalarına servis yapan 7 bin TIR kamyonunu en aza indirmek, mağazalarda klima ve ışık tasarrufuna geçmek, organik yiyecekler ile doğa dostu ürünler satmaya yönelmek tarzı önlemler almaya hazırlandığını duyurdu.

Wal-Mart’ın Amerika’daki 3800 mağazası yanı sıra, dünyada 20’den fazla ülkede toplam ayrıca 2600 işletmesi bulunuyor. Bazı yorumcuların ABD gazetelerinde yer alan savlarına göre, düşük işçi ücretleri uygulması, işyerlerinde sendikasızlaştırma yöntemleri izlemesi, 3.Dünya ülkelerinde ucuz köle emeğiyle üretilmiş olan ürünleri satması gibi şikayetlere karşı, Wal-Mart bu çevreci yaklaşımla aydınlar arasında “gönül alıcı” olmaya çalışıyor.


 

1132100cookie-checkAl Gore, Wal-Mart’ı hizaya getirecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.