Çağlayan ve Güler istifa etti

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan’ın istifa açıklaması şöyle:

“17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım.”

Oğlu 17 Aralık operasyonuyla rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan Çağlayan, daha önce de “17 Aralık’ta başlayan süreç ve yaşanan bu olaylar, ortaya çıkış ve gelişme şekli itibariyle normal bir olay değildir. Amacı ve hedefi çok farklı olan, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ne benim, ne evladımın ve ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz” demişti.

Çağlayan, 17 Aralıkta başlayan süreç ve yaşanan bu olayların, ortaya çıkış ve gelişme şekli itibariyle normal olmadığını öne sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI’NIN İSTİFASI

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, “17 Aralık’ta Sayın Başbakan’a görevden affımı arz etmiştim bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum” dedi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Aralık’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a görevden affını istediğini belirtti.

Bakan Güler, “Bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum” diye konuştu.

1405260cookie-checkÇağlayan ve Güler istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.