Alevi Festivali’nde taslak program çıktı…

Bu yıl Britanya’daki Alevi örgütlenmesinin 25’nci yılına adanan “Londra 8. Alevi̇ Kültür Festi̇vali̇”ni̇n program taslağı çıktı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, tarafından Alevi kültürünün tanıtılması amacıyla bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Alevi Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. 20 Mayıs’ta başlayacak ve iki hafta sürecek festivalin finali her yıl olduğu gibi bu yılda 3 Mayıs Hackney Downs Park’tason bulacak…

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, tarafından Alevi kültürünün tanıtılması amacıyla bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan “Alevi̇ Kültür Festi̇vali̇”ne 50’ye yakın kurum ve kuruluş katılacak. 20 Mayıs’ta başlayacak ve iki hafta sürecek festivalin finali her yıl olduğu gibi bu yılda 3 Haziran Hackney Downs Park’ta yapılacak.

Britanya Alevi Federasyonu’ndan alınan bilgiye göre; festival kapsamında 8 gün boyunca Cem olunacak. Festivale Britanya genelindeki 18 cemevi, 16 yöre derneği, saz ve sanat okulları, yazarlar, Londra Gezi Grubu, UK Barış İçin Akademisyenler Grubu gibi topluma hizmet eden 50’ye yakın kurum ve kuruluş katılacak.

BAF’ın “Churchfield Recreation Ground, Great Cambridge Road N9 9LE” adresindeki mekânında 20 Mayıs’ta başlayacak ve final de 3 Haziran Hackney Downs Park’taki Alevi şenliği ile sona erecek. Festivale katılan bütün kurum ve kuruluşların BAF mekanındaki festivalde çadırları ve kendi sahneleri olacak, toplum içindeki müzisyenler de sahne alacak.

Bu yılki festivalin özelliği Alevi örgütlenmesinin 25’nci yılına adanması ve bütün Alevi kurum ve kuruluşlarının BAF’ın hizmet alanındaki 50 dönümlük alan üzerinde kendi çadır, sahne ve tezgahlarıyla festivale katılması sayılıyor.

2186400cookie-checkAlevi Festivali’nde taslak program çıktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.