Aleviler Viyana’da da Sürgü olayını protesto ettiler

Schwarzenberg Meydanı’nında toplanan Aleviler aralarından seçtikleri on kişilik bir delegasyonu Viyana Büyükelçiliği binası önüne siyah çelenk koymak için görevlendirdiler. On kişilik delegasyon Avusturya Polisi eşliğinde Schwarzenberg Meydanı’nından Prinz Eugen Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Büyükelçilik binasına yürüdüler.

Polis tarafından büyükelçilik binasına yaklaştırılmayan delegasyon polis ile bir müddet tartıştıkları görüldü. Polise barışçı insanlar olduklarını, üzerlerinde herhangi bir çakının bile olmadığını, kendi ülkelerinin büyükelçlik binasına gidip, siyah çelenk bırakmak istediklerini anlattılarsa da, polis grubu binaya yaklaştırmadı.

Binaya 100 metre uzaklıkta durdurulan delegason adına AABF Başkanı Mehmet Ali Çankaya bir konuşma yaptı. Konuşmasında Alevilere ve diğer azınlıklara yapılan saldırıyı kınadıklarını ve bu tür saldırılara ve yeni katliamlara müsade etmeyeceklerini belirten AABF Başkanı Çankaya “Bizim de hakkımız olan büyükelçilik binası önüne kadar gitmemize polisin izin vermemesini kınıyoruz” dedi.

Siyah çelengi büyükelçiliğin karşı kaldırımına bırakan delegasyon ordan ayrılarak, tekrar miting alanına döndüler. Miting alanında da Mehmet Ali Çankaya şunları söyledi:

“Bizlerin de malı olan büyükelçiliğe yaklaştırılmadık, bu durumu kınıyorum… Sürgü Beldesindeki katliam girişimi için Alevi aileye `köyü terk edin´ diyen AKP’li Belediye Başkanı görevden alınmalıdır… Aleviler yeni katliamlara fırsat vermeyecektir…”

AABF Başkanı Çankaya’nın kouşmasından sonra Schwarzenberg Meydanı’ndan Avusturya Dışişleri Bakanlığı’na yürüyüşe geçildi. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan kalabalık yürüyüşçüler yol boyunca Almanca ve Türkçe “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Malatya Sivas Olmayacaktır”, “Katil Erdoğan” sloganlarını attı.

Yürüyüş, Viyana’nin şehir merkezinden meşhur Opera Binası yanından, Avusturya Bakanlıkve Başbakalık binalarının bulunduğu Ballhaus Meydanı’ndan Dışişleri Bakanlığı binası önünde son buldu. Dışişleri Bakanlığı önünde Almanca ve Türkçe yapılan konuşma sonunda saygı duruşuyla gösteri olaysız dağıldı.

1541600cookie-checkAleviler Viyana’da da Sürgü olayını protesto ettiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.