Ali Arsenal yedek takımda oynuyor

Beş yıl önce henüz 9 yaşında İngiltere’ye gelen Maraş, Elbistan doğumlu Ali Aksoy, İngiltere’nin en ünlü spor kuluplerinden Arsenal’in alt yapı gurupları içinde paf takımda  kaleci olarak oynuyor.


Abileri ile mahalle arasında yaptıkları maçlarda küçük olduğu için  süreki kaleci görevi verdikleri Ali, kısa sürede yeteneği farkedilerek Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birinde oynamaya başladı. Henüz 14 yaşında ve 1.84 cm boyunda olan Ali Aksoy, genç takımda oynamasına rağmen zaman zaman yedeklerin oynadığı ‘Resevre’ takım maçlarınada çağrılıyor.


Arsenal’ın teknik direktörü Arsen Wenger’inde dikkatini çeken genç Ali, ünlü hocanın zaman zaman kendisine konuşarak moral verdiğini söylüyor.


Abileriyle futbol oynarken yeteneği fark edilen genç kaleci önce, Haringey bölgesinden seçilen okulların oluşturduğu takım olan Harigey District’de oynamaya başlanmış. Bir kaç ay gibi kısa bir sürede izleyenlerin beğenisini kazanan Ali, Tottenham ve Arsenal gibi büyük kulüplerin alt yapısına futbolcu toplayan teknik adamların dikkatini çekmiş.


Teklifler arasından Arsenal’i tercih eden genç yetenek henüz 11 yaşında üç yıllık anlaşma imzalamış. Kendi yaş gurubunda bulunan arkadaşlarından boy ve kilo olarak daha büyük olmasından dolayı zaman zaman 17 yaş gurubu ile maçlara çıkan Ali Aksoy, hedefi olan Arsenal A takım kaleciliğine doğru hızla ilerliyor. Futbolun yanında basketbol ve yüzme gibi sporlarlada ilgilenen Ali, yoğun antremanlar ve derslerden dolayı futbol dışındaki sporlara çok zaman ayıramamaya başlamış. Geçen dönem 14 yaş gurupları içinde İngiltere sampiyonluğu kazanan Ali hayatının ilk önemli şampiyonluğunu da kazanmış.


Önümüzdeki ay Honk Hong ta yapılacak ve her ülkeden iki takımın katılacağı maçlarda Arsenal takımının kalesini Ali kotruyacak. Ayrıca gelecek yıl Fransa’da yapılacak 16 yaş gurubu Dünya Şampiyonluğu’nda maçlarında da İngiltere milli takımının kalesinde Türkiyeli Ali olacak.


ÜÇ DİL KONUŞUYOR


Babasının ardından iki büyük abisi ve küçük kız kardeşiyle 9 yaşında İngiltere’ye gelen Ali, önce ana dili olan Kürtçeyi, Türkiyedeki okulda Türkçeyi ve Londra’daki okulunda da İngilizceyi öğrenmiş.


Günlük hayatında her üç dilide kullana Ali, şu sıralar rüyalarını İngilizce görüyormuş. İyi futbolcunun zor yetiştiğini, fakat iyi kalecinin çok zor yetiştiğini söyleyen Ali Galatasaraylı olmasına rağmen Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençberi beğeniyor. Dünya takımları içinde ise Almanya milli takım kalecisi Oliver Kahn, genç kalecinin idolleri.


Kendini geleceğe en iyi hazırlayacak takımın Arsenal olacağını düşündüğü için bu takımı tercih eden Ali’nin ilk hedefi A takımın kalecisi olmak. Daha sonrası için çıtayı yükek tutan genç kaleci dünya kupalarında oynamak istiyor. Genç futbolcu, 2006 yılında Almanya’da yapılacak Dünya Kupa maçlarına yetişemediğini fakat, 2010 yılında yapılacak maçlarda Türkiye ya da İngiltere milli takımlarından birinin kalecisi olacağını iddia ediyor. MUSTAFA ÇETİNKAYA / LONDRA

779810cookie-checkAli Arsenal yedek takımda oynuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.