Ali İsmail ve Mehmet Ayvalıtaş anıldı

Önce torununun ardından, Mehmet’in acısına dayanamayıp ölen kızının acısını yaşayan anneanne Neslihan Karagöz’ün yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Saatlerce, “Fadime derdini kusamadı! Vay bizim halimize vay! Kurban olurum sana ben yavrum oğlum, kızım nasıl aldılar sizleri elimizden. Kefen yakıştı mı oğlum sana? Annen de dayanabilir miydi bu acıya? Yıkıldı yuvamız” sözleriyle ağıtlar yakan acılı anneanne mezar taşına sarılarak öptü ve güçlükle ayakta durabildi. Anmaya Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da katıldı. Anneanne Karagöz’e destek olan Gülsüm Elvan ayakta durmakta zorlandı. Bir yanda Mehmet Ayvalıtaş’ın anneannesi Karagöz, bir yanda ablası Gül Ayvalıtaş, bir diğer yanda ise Gülsüm Elvan yere çöküp gözyaşları ve ağıtlarıyla “Acımız dün gibi” mesajı verdi.

Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ise “Oğlumun katledilmesi ile büyük bir acı yaşadık. Eşim Fadime Ayvalıtaş da bu acıya dayanamayarak hayatını kaybetti. Ailemize çok büyük acılar yaşattılar. Önce oğlumu, sonra eşimi aldılar. Oğlunun ölümünden AKP iktidarı sorumludur.

Çocuklarımızın ölümünden sonra iktidar ülkeyi daha da büyük bir karanlığa doğru sürükledi. Kimse için istemem ama bizim çocuklarımız ne çektiyse onlar da, çocukları da aynı acıları çeksin” dedi.

‘Esnaf korur dedim… Bilemedim’

Gezi direnişi sırasında polislerin de aralarında bulunduğu eli sopalı bir grup tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü Harman Sokak’ta anıldı. Ağabey Gürkan Korkmaz, “O gün Ali İsmail ile internetten konuşuyorduk. Annem dedi ki ‘Bak oğlum kardeşini uyar’. Ben de dedim ki ‘Eskişehirin halkı esnafı Ali İsmail’i korur, bir şey olmaz’. Eskişehir’e gelen öğrenci buradan diplomayla gider. Cübbesiyle avukat olur, burda avukat olur, burda kalır evlenir baba olur burada çocuklarına Eskişehir anılarını anlatır. Ama Eskişehir’e gelen bir öğrenci cübbe yerine kefenle, diploma yerine ölüm belgesiyle, tabutla evine gönderilmez. Eskişehir halkı Eskişehir esnafı buna izin vermez dedim. Bilemedim böyle olacağını” dedi. DAMLA YUR – CAN HACIOĞLU / Cumhuriyet

1454440cookie-checkAli İsmail ve Mehmet Ayvalıtaş anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.