Ali Toprak cinayeti davası başladı

Toprak, 21 Haziran 2009 Pazar sabahı saat 02.30’da Hammersmith’te bir gece kulübü çıkışında uğradığı tornavidalı saldırı sonucunda yaşamını yitirmişti.

POLİS: ZANLI SUÇLU

Polisin iddiasına göre; 21 Haziran 2009 tarihinde West Kensington’da Crescent gece kulubünde çıkan kavgada, Tottenham’da ikamet eden 22 yaşındaki Berkan Kart, kimliği belirlenemeyen bir kişinin verdiği tornavidayla 32 yaşında ve bir çocuk babası Ali Toprak’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Cinayetle suçlanan Berkan Kart’ın avukatı Jane Humphreys ise mobese kamera görüntülerinin cinayeti müvekkilinin işlediğini göstermediğini ileri sürdü. Humphreys, mobese kameralarının suç mahallinden en az 10 metre uzakta olduğunu ve Ali Toprak’a tornavidayla saldıran kişinin kimliğini bu görüntülerden kesinlikle tespit etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Ali Toprak’ın yaşamını yitirmesi, Londra’daki dernekleri de şiddete karşı harekete geçirdi…

AVUKATTAN POLİSE SUÇLAMA

Humphreys, polis tanığını, sadece savcılığın iddialarını kanıtlamak amacıyla ilgili deliller üzerinde yoğunlaşmak ve diğer olasıklar üzerinde düşünmemekle suçlayarak şunları söyledi:

“Bu karelerde kimin ne yaptığını göremiyoruz. Her şey olabilir, fakat biz bilmiyoruz. Gerçek budur, çünkü göremiyoruz. Kamera 10 metre kadar uzakta. Birbirine değdiğini iddia ettiğiniz iki kol, birinin sadece kollarını kavuşturması da olabilir. Görülebilen sadece kol hareketleridir. İşte tam da burada deliller, eğer öyle söylemek mümkünse, tehlikeli bir hale geliyor…”

Öte yandan, diğer tanıklar tarafından beyan edilen, Ali Toprak’ın uzun saçlarının çekilerek, kafasının demir parmaklıklara vurulması ve tekmelenmesinin mobese kameralarında görülmediği de vurgulandı.

Berkan Kart kavgaya karıştığını kabul etmesine rağmen Ali Toprak’ı bıçakladığını reddetti. Diğer yandan erkek kardeşi Berçin Kart (21) da şiddete karmadığını öne sürdü.

830750cookie-checkAli Toprak cinayeti davası başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.