‘Alman göç kanununda hedef Türkler’

Üskül, partisinin Mersin’in Silifke ilçesi teşkilatı tarafından, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, insan hakları alanında iyileştirmeleri sağlarken, uluslararası alandaki gelişmeleri de inceleyip, mevzuata uyumunu sağladıklarını belirtti.

Almanya’da çıkarılan göç kanununa değinen Üskül, “Hedef, esas olarak Türkler. Türkiye’den evlenenler mümkün olduğu kadar Almanya’ya gitmesin. Almanya’da yaşayan bir delikanlı, Türkiye’den gelin almaya kalktığında deniyor ki, ‘önce Türkiye’de Almancayı öğrenmeli.’ Bir Alman, ABD’li ile evlenirse bu istenmiyor. Bu, bir ayrımcılıktır” diye konuştu.

AB’ye üye olmaya aday Türkiye’nin, AB İnsan Hakları Komisyonu tarafından denetlendiğine dikkati çeken Üskül, şunları kaydetti:

“AB İnsan Hakları Alt Komitesi Başkanına, ‘Almanya’yı, Yunanistan’ı neden denetlemiyorsunuz’ diye sorduğumda, ‘azınlık grupların hukuki sorunlarına çözüm üretmek için’ diyor. Ben, buna inanmıyorum. Onlar bizi denetliyorlarsa ben de gideceğim, onları denetleyeceğim. Çünkü eşit koşullardayız.”

Üskül, Almanya’daki hapishaneleri gezmek istediğinde; önce bir program yapmasını isteyerek sonra gezdireceklerini söylediklerini belirtti.

Üskül, “Bunun nedeni, hapishanelerinin, hapishanelerimizden daha kötü durumda olması ve düzenleme yapıp öyle gezdirmek istemeleri. Ancak, ne kadar düzenleme yapılırsa yapılsın, hapishanelerimizin koşullarından daha kötü olacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıya, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Arslan Türe, Arkum beldesi Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu ve Narlıkuyu beldesi Belediye Başkanı Ali Okur ve çok sayıda partili katıldı.

1164780cookie-check‘Alman göç kanununda hedef Türkler’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.