Alman polisinin dövdüğü Türk genci öldü

Dortmund kenti yakınlarındaki Hagen’de 20 Şubat sabahı, izlendiği korkusuyla polis çağıran ve daha sonra karakola götürülen, burada da fenalaşarak komaya giren Özdamar, yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Özdamar’ın ağabeyi Salih Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin bu akşam saatlerinde kalbinin durduğunu ve vefat ettiğini söyledi.

Özdamar, annesine “Korkuyorum, beni öldürecekler, eniştemin yanına gitmek istiyorum” diyerek evine polis çağırmış, evden alınarak karakola götürülen genç, burada yaşanan olaylar sonucunda komaya girerek hastaneye kaldırılmış, beyin ameliyatına alındıktan sonra da bitkisel yaşama girmişti.

Polis, bu konuda yaptığı açıklamada, Adem’in uyuşturucu aldığının belirlendiğini ve karakolda bir anda çevreye saldırdığı için zorla bir sedyeye bağlandığını, bu arada fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.

Özdamar’ın ailesi ise, Türk gencinin feci biçimde dövülmüş olduğunu ve vucudunda darp izleri olduğunu öne sürerek, olayın peşini bırakmayacağını belirtmişti.

1168070cookie-checkAlman polisinin dövdüğü Türk genci öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.