Almanya’da ABD üssüne saldıracaklarmış

İngiltere’nin ciddi gazetesi The Guardian, “Almanya’da Amerikan hedeflerini havaya uçuracak, İngiltere’deki son saldırı girişimleriyle benzerlikler taşıyan ve Londra ya da Madrid’deki saldırılardan çok daha fazla ölümle sonuçlanabilecek bir İslamcı terör planı, şüphelilerin bombaları monte etmeye başladıkları sırada çökertildi” diye yazdı.

Gazete, haberinde, üç zanlının 700 kilogram hidrojen peroksit depoladıkları, zanlıların Hanau’daki Amerikan askeri tesislerinin yakınlarında tespit edilmelerinin ardından aylarca 300 Alman polisi tarafından adım adım takip edildikleri ve 11 Eylül’ün altıncı yıldönümünde saldırı yapmayı planlıyor olabileceklerinin tahmin edildiğini de yazdı. 

The Independent gazetesi de zanlılara dair bilgiler soyadları saklı tutularak şöyle aktardı:

“Grubun lideri olduğu söylenen Fritz G., 28 yaşında, Müslüman olmuş bir Alman… Daniel S. de 22 yaşında, yine Müslüman olmuş bir Alman vatandaşı… Adem Y. ise 29 yaşında bir Türk… Üçünün de El Kaide bağlantılı İslami Cihad Birliği adlı örgüte üye oldukları ve örgütün Almanya hücresini kurdukları söyleniyor. Zanlıların örgütün Pakistan kamplarında eğitim aldıkları belirtiliyor.”

The Times gazetesi haberi, “Müslümanlığa geçenler Almanya’yı hedef aldı” başlığıyla duyururken The Daily Telegraph gazeteside de, haberin ayrıntılarının yanısıra, İslami Cihad Birliği adlı örgüt hakkında da bilgiler verildi. Berlin muhabirinin imzasını taşıyan bir haberde ise şu satırlar yer aldı

“Almanya’nın üç milyonu aşkın Müslüman nüfusunun topluma entegrasyonunda yaşanan zorluklar hakkında son yıllarda artan bir endişe vardı. Ancak çoğunluğunu Türkiye kökenlilerin oluşturduğu Müslüman nüfus, bir terör yatağı olarak görülmüyordu. Aşırılık yanlıları daha ziyade Kuzey Afrika ya da Körfez ülkelerinden geliyordu. Zanlılardan ikisinin Müslüman olmuş Alman vatandaşları, üçüncüsünün de Türk olduğu yönündeki haber kaygı yaratacak.”

1157310cookie-checkAlmanya’da ABD üssüne saldıracaklarmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.