ALMANYA'DAN… Baykal'ın tek derdi Şişli

Dünya batsa da Baykal'ın umurunda mı, onun derdi Şişli'yi de batırmak! 
 
ABD'de yaşanmakta olan kriz tüm dünya ekonomilerini sarsmış durumda. Avusturya'da aşırı sağ adım, adım iktidara ilerliyor. Almanya'da sosyal demokrasi sürekli erirken, 2009 yılının Eylül ayında yapılacak olan federal seçim de Türkiye yandaşı olmayan bir iktidarın gelme ihtimali yükseliyor. Türkiye'de terör acımasız bir şekilde ve haince can almaya devam ediyor. PKK'nın her katliamı beraberinde en son Ege Bölgesi'nde yaşanmış olduğu gibi Türkiye insanının arasına nifak tohumları sokuyor ve basit kışkırtmalar insan canına mal olabiliyor. AB ve Türkiye arasındaki ilişki hiç de öyle sanıldığı kadar iyi gitmiyor. 1 Ekim 2008 günü Güney Kıbrıs'da Rum askerlerin cunta teşebbüsünde bulunduğu iddialarını bizzat Rum Medyası duyurmakta. Türkiye'nin çevresinde kan gövdeyi götürüyor. Kafkasya, Irak, Filistin ve diğer kriz bölgelerinde durum ortada.

Türkiye'nin Başbakanı terör nedeniyle yurt dışı gezisini yarıda kesip ülkeye dönerken Cumhurbaşkanı yurt dışına çıkacakken aynı nedenle gezisini iptal ediyor. Durum çok vahim. Hem Türkiye hem de KKTC için çok dikkatli olunması gereken bir dönem yaşanmakta.

İşte böylesine bir dönemde ne yapıyor bizim CHP'nin tepesine kurulmuş sözde sosyal demokrat parti öncüleri?

Kafa yormaktalar? Acaba biz Şişli Belediyesi'ni nasıl ele geçiririz diye? Başka sorunları yok!

Şişli de acaba aşırı sağcı bir belediye başkanı mı var? Yoksa Şişli de AK Parti mi belediyeyi elinde tutuyor? MHP, DYP ya da ANAP'lılar mı Şişli'de belediyedeler?

Hayır Şişli'de son seçimlerde bizzat CHP Genel Başkanı "haşmetli" Deniz Baykal tarafından önerilmiş ve seçmenlerin yüzde yetmiş desteğini almış bir Belediye Başkanı var! Şişli Belediye Meclisi çoğunluğunu henüz CHP üyesi olan üyeler oluşturmakta!

Şişli'de halk CHP''nin "Kuzey Kore lideri tarzı başkanının" bir dediğini iki etmeyen Çankaya gibi belediyelerin bulunduğu yerlerin tersine belediye başkanlarından çok memnun! Belki de yüzde oranı ile halkın en memnun olduğu bir belediye başkanı sözünü ettiğimiz! Feriköy'ünden Nişantaşı'na kadar herkes memnun belediye hizmetlerinden. Türk'ü, Kürd'ü, Ermeni'si ve daha nicesi tüm Şişli'ler ister Sunni isterse Alevi hepsi kendilerine sunulan "eşit hizmetten" memnunlar. Önümüzdeki dönemde de yerel seçim var! Yani sadece ve sadece belediye hizmetleri ile ilgili bir karar verilecek. Mustafa Sarıgül'ün seçimi gerekirse CHP'nin tüm çabalarına rağmen kazanacağı kesin.

Şişli sokaklarına yuhalanacağını bildiği için giremeyecek kadar halka yabancı ve uzak Sayın Baykal.

Hrant Dink'in katledilmesinin ardından bile bir sosyal demokrat lidere yaraşır tavrı gösteremeyen Baykal, Sarıgül tarafından organize edilen cenaze törenine gelmeyerek aslında sosyal demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını kanıtlamış bir parti başkanı olarak şimdi de yatıp, kalkıp Şişli'de sosyal demokrat bir belediyeyi nasıl yok ederim diye kafa yormakta! Oysa şu anda dünya da ve Türkiye'de ve de Kıbrıs'ta kafa yorulması gereken onca olay varken Şişli Belediyesi'ne takmak mı Türkiye'yi sevmek? Şişli'de daha önce bir sinema filminde Deniz Gezmiş'i oynayamayan bir oyuncu şimdi aday rolüne ısındırılıyormuş. Türkiye'nin ve demokrasinin diğer büyük sorunlarının yanında bir de Baykal Sorunu var galiba!

Ve o sorun şimdi Şişli'ye de bulaştırılmak isteniyor. Şişli'nin iyi gidişatı hep kötü gidişata alışmış ve belki de bunun tiryakisi olmuş Baykal'ı rahatsız ediyor. Daha önce Antalya'yı "nasıl kaptırdım?" diye düşünmesi gereken Baykal şimdi de "Şişli'yi de CHP gibi nasıl batırırım" saplantısı içinde.

Yazık! Şişli ve Şişlililer bunu hak etmiyor!

1616580cookie-checkALMANYA'DAN… Baykal'ın tek derdi Şişli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.