ALMANYA’DAN… CHP yüzünden utanır olduk…

İddiada BMW kaybeden “aslan sosyal demokratların” partisi

Bir sosyal demokrat olarak utanıyorum. Tek tesellim CHP üyesi olmamak. Yoksa utancım daha büyük olurdu.

Utanıyorum. Çünkü CHP hala Sosyalist Enternasyonal üyesi bir parti.  Bir Almanyalı sosyal demokrat olarak “maalesef” kardeş partimiz diye tanımlanan CHP’nin halinden dolayı kendimi de sorumlu hissediyorum. Son zamanlarda “aman Sosyalist Enternasyonal’den atmayın” diye tavır aldığıma pişmanım.

Düşünün, Türkiye’nin iki en önemli kentinde, başkent Ankara ve dünya metropolü İstanbul’da insanlar susuz. Korkunç sıcak bir havada susuzluk çekmekte çoluk cocuk, genç yaşlı tüm Ankaralılar!

Ve sosyal demokrat olduğunu söyleyen “mütehahitler” partisi CHP’nin medyaya yansıyan en önemli haberi “CHP Başkan Yardımcısı Mehmet Sevigen’in seçimler öncesi 150 bin € değerinde lüks bir BMW’sine iddiaya girmesi. Hem de “gemicik” suçlaması yaptıkları AKP’li bir milletvekili ile!

Sosyal demokrat olduğunu söyleyen partinin başkan yardımcısı konumunda olan birinin en ucuzu bile on binlerce YTL değerinde olan bir araç bahsine girdiği ülke zengin İsveç ya da Almanya değil. Hoş oralarda bile akıl almayacak bir iş!

Milyonlarca insanın kıt kanaat geçindiği ve oldukça önemli bir kesiminin açlık sınırında yaşamakta olduğu Türkiye’de bu “aslan sosyal demokrat”.

Hangi işsiz, aç ve geleceğinden ümitsiz insan bu CHP’ye güya sol bir parti olduğu için oy verir?

Tüm dünyada ezilenlerin, çalışanların, fakirlerin ve orta hallilerin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için kavga veren sosyal demokratlar ile AKP’li bir milletvekiline iddiada BMW kaybettiği tüm medyaya konu olan CHP’li başkan yardımcısı arasında hiç bir benzerlik olamaz.

Almanya’da böyle bir iddiaya giren milletvekiline sorarlar “Nereden buluyorsun 150.000 lik BMW’yi bir iddiada kaybedecek parayı?” diye. Seçim bölgesinde parti teşkilatı ve üyeler hemen hesap sorarlar!

Böyle bir skandallık olaya neden olan milletvekili de bu tarz sosyal demokrat etiğe ters bir bahis oynadığı için istifa etmek zorunda kalır. Türkiye’de ise “şaka yaptım” deniliyor ve mesele kapanıveriyor.

Asıl üzücü olanı ise Sosyalist Enternasyonal üyesi kaldığı sürece bu derece sosyal demokrasi ile ilgisi olmayan bir partinin de aramızda olması ve “301’i savunmak” tarzı demokrasi özürlü ayıbıyla, parti içi demokrasinin olmadığı mahkemelik işleyişiyle ve “AKP’lilerle BMW’sine iddiaya girmek” tarzı sosyal demokrat etiğin ayaklar altına alınmasıyla sürekli yüzümüzün kızarmasına yol açmaya devam edeceği gerçeği!

CHP bu hali ile gerçekten Sosyalist Enternasyonal’e hiç mi hiç yakışmıyor!

1615770cookie-checkALMANYA’DAN… CHP yüzünden utanır olduk…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.