Aman avcı, vurma beni…

Kızılderililer gösteri üzerine gösteri yapıp katliamı protesto etti. Vurulan geyiklerin kutsal olduğunu bilmeyen avcılar özür diledi, ancak Mi’kmaq yerlileri diye bilinen kızılderililer ölen yarı-tanrısal geyik için yasa büründü.

Nova Scotia Eyaleti’nin Belle Cote kasabası civarındaki ormanlık alanda yaşamakta olan, soyu tükenmiş, fakat Kanada hükümetinin koruma altına almayı ihmal ettiği son 3 adet beyaz-albino geyiğin ikisi geçtiğimiz hafta, bundan habersiz bulunan avcıların kurşununa kurban gitti.

Kızılderili toprağında geyik avlayan Beyaz Avcılar, üstelik avlanan beyaz geyikle fotoğraf çektirip internette yayımladı. Ardından, öldürülen geyiklerin soyu sopu kuruyan cinsten olduğu anlaşıldı ve tam da bu sırada Mi’kmaq yerlisi olan halk olan biteni öğrenince ayaklandı.

Kızılderililer öldürülmüş geyikler için geleneksel tamtam ve ateş törenleri düzenleyip göz yaşı dökerken, ormanda tek başına kalan beyaz geyiğin vurulmaması için yerel hükümet tarafından uyarı yapıldı. Ancak tek başına kalan geyiğin üremesi ve soyunu bundan sonra devam ettirmesi zor görünüyor, zira albino-renk kaybına uğramış derecede beyaz geyik ortada bulunmuyor.

1555190cookie-checkAman avcı, vurma beni…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.