‘Aman, Frankeştayn gıdaları tüketmeyiniz!’

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına yaptığı çalışmalar nedeniyle Manisa’da tüketicileri uyaran önemli açıklamalarda bulundu.


Göktaş Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) yiyeceklere karşı çıkarak, “Sofranıza gelen yediğiniz her yiyeceğin genetiği ile oynanıyor. Bu ne demek? Şu demek. Yediğiniz bir domateste yada patates de, salatalık da, lahana da balık yada başka bir canlının geni olabilir. Yani yediğinizin bir şekilde eski tadını alamıyorsunuz. Nedeni bunlar. Tüm tükettiğimiz yiyeceklerin sebze ve meyvelerin genetikleri ile oynuyorlar. Buna’ da kısaca GDO adı veriliyor. Genetiği ile oynanmış organizma deniyor. Ve bu tür ürünler çoktan mutfaklarımıza girmiş durumda. Hem de millete çaktırmadan girmiş durumda. Kimse bu konuda vatandaşı uyarmıyor da. Neyi nasıl tüketiyoruz bilmeden tüketiyoruz” dedi.


“BUNA FRANKEŞTAYN GIDA DENİLİYOR”


Göktaş işin ürkütücü ve korkutucu olduğunu savunarak şöyle konuştu


“Günümüzde bu GDO lu üretim hızlandı. Ve elin oğlu buna Frankeştayn gıda diyor. Bilmeden tüketiyoruz. Bilende milleti uyutmaya devam ediyor. Dünyanın her yerinde bunun tartışmaları çok boyutlu devam ederken bizde sus pus olunması adeta şok edicidir. ABD başta olmak üzere AB ülkeleri dünyadaki kıtlığı ve açlığı önlemenin yolu olarak görse de, GDO’lu ürünler yaşamımızda tehlikeli hal almaktadır. Doğal yaşam tehdit altındadır. Doğal yaşam giderek yok edilmektedir. Bu durum çok uluslu şirketlerin oyunudur ve tarım nüfusu sömürülmektedir…”


Göktaş “Resmen ithal edilen bir çok ürünün içinde bilerek veya bilmeyerek GDO’ya rastlamak mümkün. 1985 başlayan ve 1996 yılında üretime geçen bu tür ürünler insan sağlığını ve doğayı tehdit ediyor” diye devam etti.


Genetiği ile oynanan tarım ürünlerinin yüzde 99 u ABD, Kanada, Arjantin ve Çin de gerçekleşiyor.B u gıdalar antibiyotiğe karşı önceden dirençli olarak geliştirilmiş olduğundan insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Alerji hastalıklarını da tetiklediği biliniyor.

1053590cookie-check‘Aman, Frankeştayn gıdaları tüketmeyiniz!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.