‘Ambargolular’ Konsey’e katıldı

Ambargolular’ın Konsey’e katılımıyla ilgili kararın bir zamanlar “katı milliyetçi” olarak kabul edilen şemsiye kuruluşun yeniden gözden geçirilmesinden sonra alındığı belirtildi.


Ambargolular Başkanı Fevzi Hüseyin, “Konsey geçmişte payına düşen eleştirileri aldı. Akmen yönetimi altında kuruluş İngiliz uyruklu Kıbrıslı Türkleri ortak çıkarlarına yönelik konular üzerinde büyük çaba harcamaktadır. 45 yıllık ambargoların ardından, Kıbrıslı Türklerin haklarının hemen ve koşulsuz olarak iyileştirilmesi yönünde  baskı yapılmasını sağlamak için İngiltere’de güçlü ve kaynaşmış bir sese şiddetle gereksinimimiz  var. Umarız ki üyeliğimiz diğer Kıbrıslı Türk grupların katılımı ve gerekli ivmeyi yaratmaları açısından bir sıçrama tahtası oluşturur” dedi.
 
Konsey Başkanı Akmen Sıtkı da en son katılımdan ötürü duydukları mutluluğu dile getirerek “Eminim ki Kuzey Kıbrıs kampanyası gittikçe güçlenecektir. Kıbrıslı Türkler için kritik bir dönemden geçmekteyiz, bu nedenle güç, birlik ve profesyonellik sergileyerek hep birden tepki vermeye hazırlıklı olmalıyız” diye konuştu.


AMBARGOLULAR?


2005’de oluşturulan grup, Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonlar hakkında bilinç uyandırma çalışmalarında aktif bir rol üstlenmeyi Kıbrıslı Türklerin temel siyasi, ekonomik ve sosyal haklarının iade edilmesi için dünya liderleri ve kuruluşları nezdinde lobi faaliyetleri sürdürmeyi hedefliyor.


FOTOĞRAF:Konsey Başkanı Akmen Sıtkı

815960cookie-check‘Ambargolular’ Konsey’e katıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.