Amsterdam’da Loverboy kurbanları örgütleniyor

Amsterdam’ın dünyaca ünlü genelevlerinin vitrinlerini gencecik hayat kadınları süslüyor. Bunların bir kısmının, “loverboy” adı verilen yalancı âşıklar tarafından bu işe zorlandığı biliniyor.

Loverboy kurbanları sonunda örgütlendi. Amsterdam’ın ünlü “Red Light District” adlı bölgesindeyiz. Buradaki vitrinleri pantolonlar ya da ayakkabılar değil, kadınlar süslüyor. Hayat kadınlığının meslek olarak tanındığı Hollanda’da bu mesleği icra edenlerden bazıları ayda yaklaşık 10 bin euro kazanabiliyor. Ancak hayat kadınlarının tümü bu işe gönüllü başlamıyor.

Neredeyse çocuk denecek yaştaki birçok genç kız kendilerine aşk ve özgürlük vaat eden, ardındansa uyuşturucu bağımlısı yaparak hayat kadını olarak çalışmaya zorlayan kişilerin eline düşüyor.

Üstelik “loverboy” denilen bu yalancı âşıkların büyük çoğunluğu da henüz 20’li yaşların başında. Yalancı âşık kurbanlarından biri de 15 yaşındaki Linda. Linda, zorla hayat kadını olarak çalıştırılmaya başladığında sadece 11 yaşında olduğunu kaydediyor.

Linda, “Aile sorunlarım vardı. Düşünmemi engellemek için arkadaşım bana uyuşturucu verdi. Sürekli bana ‘bu işi isteyerek yaptığımı’ telkin etmeye çalışıyordu. Sırf onun hatırına devam ettim. Yalnız kalmaktan korkuyordum” şeklinde konuşuyor.

Linda bugün Amsterdam yakınlarında yalancı âşıkları durdurmaya yönelik çalışmalar yürüten bir vakfın bünyesinde yaşıyor. Bundan üç yıl önce vakfı kuran Anita de Wit, bir genç kızın bu tip bir yalancı âşıktan kurtulmasının ne kadar güç olduğunu gayet iyi biliyor. Zira de Wit’in 20 yaşındaki kızı da hayat kadını olarak çalışıyor ve o da böyle bir yalancı âşık nedeniyle bu işe başlamış.

De Wit “Genç kızlar kabul görmeye ve ilgiye ihtiyaç duyuyor. Bu adamlar iyi birer psikolog. Kızlara tam da istedikleri şeyi veriyorlar.

Bunu kocasından dayak yiyen kadınlara benzetiyorum. Erkek, eşini sevdiğini ve aslında ona zarar vermek istemediğini söylediğinde, kadınlar kocalarını ihbar etmiyor. Genç kızlar için de aynı mekanizma geçerli” açıklamasını yapıyor.

Bunun dışında yalancı âşıklar genç kızları ellerinde tutmak için onlara kardeşlerini kaçıracakları ya da okulda çıplak fotoğraflarını yayınlayacakları gibi tehditlerde de bulunuyor.

Hollanda, dünyada yaşam standartı en yüksek ülkelerin başında gelse de, insana özgü o eski hikayeler hala ülkenin gündemini oluşturuyor…

1081670cookie-checkAmsterdam’da Loverboy kurbanları örgütleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.