‘Çanakkale Geçilmez’in 91. yıldönümü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çanakkale Zaferi’nin 91. yıldönümü ve  Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, ”Şehitlerimize olan borcumuzu ödemenin tek yolu, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak, ülkemize, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere kararlılıkla karşı koymaktır” dedi.


Sezer mesajında, yurt sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Ulusu’nun, tarih boyunca kurduğu büyük devletlerle onurlu bir yaşam sürdüğünü vurguladı.


Anma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sezer, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve beraberinde  yetkililer ile sporculardan oluşan heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Kabulde, Gelibolu Yarımadası’ndan getirilen toprak, deniz suyu ve bayrak, Cumhurbaşkanı Sezer’e sunulacak.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıldönümü dolayısıyla Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk koyma töreni ile 18 Mart Stadı’nda düzenlenen törene katılacak.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 91. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Törende, Hükümet adına Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer ilgililer Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol’un da katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.


Anma günü dolayısıyla, İstanbul’da Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda da tören düzenlendi.

1028960cookie-check‘Çanakkale Geçilmez’in 91. yıldönümü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.