Çanakkale Zaferi 92’nci kez kutlanıyor

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen ilk törende, hükümet adına Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer ilgililer Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.


Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.


Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar özetle şöyle:


•Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Çanakkale savaşlarının sonuçları, insanlığın geçmişteki hatalardan ders çıkarması gerektiğini çarpıcı biçimde anlatmaktadır.


•TBMM Başkanı Bülent Arınç: Yoklukları içerisinde kendinden güçlü ordulara karşı kahramanca mücadele eden askerlerimiz, bugün bize gurur duyduğumuz şanlı bir geçmiş ile üzerinde özgürce yaşadığımız bu güzel vatanı bırakmışlardır. Dünya tarihinde eşine az rastlanır bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan ve özgürlük aşkı vardır.


•Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı’na ve nihayetinde cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır. Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, eşsiz bir zaferin yanında cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lider ortaya çıkarmıştır.


•CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: 92 yıl önce kazanılan Çanakkale zaferiyle Mustafa Kemal umut ışığı olmuş ve Kurtuluş Savaşımız Çanakkale’de mayalanmaya başlamıştır.
Anadolu’nun her köşesinden Çanakkale’ye gelen ve etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeksizin, topraklarımıza girmeye çalışan emperyalistlere karşı omuz omuza mücadele eden, gözünü kırpmadan ölümü giderken ‘Çanakkale geçilmez’ derdirten şehitlerimizden hem bugünümüz hem de geleceğimiz için alınması gereken ders bağımsızlıktır, özgürlüktür, birliktir.


•Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu : Ülkemizin bağımsızlığı ve istiklali için canıyla bedel ödeyen şehitlerimiz, bize zamanın içinden bize seslenmektedirler: ‘Biz, bağımsızlık ve istiklal için hiç kimsenin ve hiçbir iradenin önünde eğilmedik. Sizin istiklaliniz için eğilmedik. Sizden isteğimiz bizim şahadet bereketiyle can verdiğimiz bu ulu çınarı besleyen damarlara hürmet ve sadakatte kusur etmemenizdir.

1040320cookie-checkÇanakkale Zaferi 92’nci kez kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.