Anayasa taslağı netleşiyor

Fırat, AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta Bilim Kurulu ve partideki heyetin katılımıyla ikinci tur görüşmelerin yapılacağını kaydetti.


İkinci turda üzerinde öneri olmayan, ihtilaf bulunmayan maddelerin geçileceğini belirten Fırat, üzerinde öneri bulunan veya açıklanması talebinde bulunulan maddeler üzerinde görüşme yapılacağını kaydetti.


Bu görüşmelerin 4-5 gün içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğünü söyleyen Fırat, ”Böylece partimizin sahipleneceği ve kamuoyuna deklare edeceğimiz taslak hazır olacaktır. Ondan sonra bu taslak bastırılarak bütün kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, basın ve üniversitelere gönderilecektir. Ayrıca interaktif bir sitede de yayımlanarak bireylerin katkı ve görüşleri istenecektir” dedi.


Yeni  Anayasa’nın referanduma sunulması gerektiğinin de altını çizen Fırat,”Çünkü ilk defa toplumun, toplumun çeşitli kesimlerinin katkısının sağlandığı ve uzun bir tartışma dönemi sonunda, doğrudan doğruya halka mal olmuş olan ve halkın yapmış olduğu bir anayasaya, bir sivil anayasaya Türkiye kavuşmuş olacaktır” açıklamasında bulundu.


 

1047710cookie-checkAnayasa taslağı netleşiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.