ANKA çalışanları 'grev' dedi

TGS Yönetim Kurulu’nun 15 Eylül 2008 tarihinde belirlediği GREV UYGULAMA TARİHİ, aynı gün noter kanalıyla ANKA işverenine gönderildi.


Bu arada, TGS Yöneticilerinin girişimiyle, ANKA işvereni ve TGS Temsilcileri arasında 20 Eylül 2008 Cumartesi günü yapılan görüşmeden de olumlu bir sonuç elde edilemedi.


Yılbaşından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde, Sendikanın teklifinin hiçbir maddesini kabul etmeye yanaşmayan ANKA işvereni, son olarak TGS’nin girişimiyle yapılan görüşmede de “Sendika ile toplu sözleşme imzalamayacaklarını” ifade ettiler.


İşverenin bu anlaşılmaz tutumu karşısında TGS yönetimi ve ANKA çalışanları, 26 Eylül Cuma günü başlatılacak GREV uygulaması için hazırlıklarını hızlandırdılar.


ANKA İşvereni, TGS’nin uzlaşma çabalarını yanıtsız bırakması durumunda, 35 yıldır bağımsız bir haber ajansı olarak çalışan kurumda ilk kez grev uygulaması başlatılmış olacak.


TGS'nin çağrısı şöyle:


"TGS olarak, son dönemde ANKA’nın sahipliğini üstlenen İşveren Temsilcilerini, bugüne kadar izledikleri olumsuz tutumlarından vazgeçmeye ve ANKA’nın teamülleri ile tarihi misyonunu anımsayıp, buna uygun hareket etmeye bir kez daha çağırıyoruz.
Emeklerine ve sendikal haklarına saygı gösterilmesini isteyen ANKA çalışanları, İşveren Temsilcilerinin inatlaşmadan vazgeçerek Toplu İş Sözleşmesi masasına oturmasını beklemektedir. Aksi takdirde, ANKA çalışanları, TGS’nin öncülüğünde GREV’e çıkmakta sonuna kadar kararlı olduklarını vurgulamaktadırlar.


TGS olarak, bir yandan GREV hazırlıklarımızı sürdürürken, ANKA işvereninden gelecek görüşme çağrısına da açık olduğumuzu belirtiyoruz. Saygılarımızla."

1066940cookie-checkANKA çalışanları 'grev' dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.