Ankara: Möller’den arabulucu olmaz

Möller’in Ankara’yı ziyaret talebi ise reddedildi.


Ankara, Möller’in, BM Genel Sekreteri Annan’ın misyonunda AB mekanizmasını öne çıkararak, AB’yi devreye sokmayı amaçlayan yaklaşımlar sergilemesinden rahatsızlık duyuyor.


Bu bağlamda Möller’in Kıbrıs sürecinde tarafsız olamayacağı görüşünde olan Ankara, konuya ilişkin endişesini Annan’a aktardı.


Kaynaklar, Möller’in, Annan ile Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos’un Paris’te yaptığı görüşmenin ardından Ankara’yı ziyaret etme talebinin de bu çerçevede reddedildiğini belirttiler.  Bu arada kaynaklar, Annan ile Papadopulos görüşmesinin ardından yapılan ortak açıklamanın, BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonuna uygun olmadığının tespit edildiğini ve bu yönde BM’den izahat istendiğini belirtti. Kaynaklar, gelen yanıtın, bu açıklamanın bir mutabakat olmadığı, kendilerinin de bunu bir mutabakat olarak algılamadıkları yönünde olduğunu kaydettiler.


Öte yandan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün ay sonunda ABD’yi ziyaret etmesinin planlandığı, bu konudaki çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Ziyaretin kesinleşmesi durumunda, Gül’ün BM Genel Sekreteri Annan ile de bir araya gelmesi öngörülüyor.

1028900cookie-checkAnkara: Möller’den arabulucu olmaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.