Ankara’da Irak’ın geleceğini anlatacak

Haşimi, Başbakan Erdoğan’ın gönderdiği özel uçakla akşam saatlerinde Ankara’ya gelecek, daha sonra Erdoğan’ın vereceği çalışma yemeğine katılacak. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile yarın sabah çalışma kahvaltısında bir araya gelecek olan Haşimi, temaslarının ardından Ankara’dan ayrılacak.

Irak’taki gruplarla temasların devam ettiğini ve Haşimi’nin ziyaretinin de uzun süredir gündemde olduğunu ifade eden kaynaklar, Haşimi’nin Irak’taki siyasi süreç, sorunlar, çözüm için neler yapılabileceği ve Irak’taki süreç konusunda yapılan toplantılarla ilgili Ankara’yı bilgilendirmesinin beklendiğini kaydettiler.

Türkiye’nin geçmişte Sünni Tevafuk Partisi’nin siyasi sürece girmesinde büyük rol oynadığının altını çizen kaynaklar, Türkiye’nin amacının Irak’taki siyasi uzlaşı sürecine katkı yapmak olduğunu belirttiler. Kaynaklar, ancak Ankara’nın herhangi bir çözüm önerisi bulunmadığını, ziyarette daha çok Irak tarafının dinleneceğini söylediler.

Ankara’nın spesifik problemler üzerinde durmak yerine, sürece ne gibi bir katkı yapılabileceği konusunda Haşimi’nin görüşlerini alacağı, ayrıca Haşimi’den Ankara’dan sürece ilişkin beklentilerinin öğrenileceği kaydedildi.

ERDOĞAN, MALİKİ İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile telefonla görüştü.

Edinilen bilgiye göre, görüşmede, Irak’taki son gelişmeler ele alındı.

Maliki, Erdoğan’a son temasları hakkında bilgi verdi.

İki Başbakan, Türkiye ile Irak’ın ortak gündeminde yer alan konular hakkında görüş alışverişinde de bulundu.

1156320cookie-checkAnkara’da Irak’ın geleceğini anlatacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.