Ankara’da ‘Kürdistan’ alarmı

Önceki gün Başbakanlık’ta yapılan güvenlik toplantısının ardından dün de, Dışişleri Konutu’nda Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katılımıyla Suriye konulu bir toplantı yapıldı. Toplantıya Akar’ın dışında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile diplomatlar katıldı. Toplantıda; Suriye’nin kezeyindeki Kürt bölgesindeki gelişmeler kapsamlı olarak ele alındı.

Toplantıda; bu bölgede PKK – PYD gruplarının etkin olması durumunda, Türkiye’nin askeri açıdan atacağı adımlar ele alındı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da dün Irak Başbakan Yardımcısı Salih El Mutlak ile de görüştü. Dışişleri’nde yapılan görüşmede, Suriye’deki gelişmeler üzerinde duruldu. AYDIN HASAN Ankara

BAŞBAKAN’A TEPKİ

NTV’ye konuşan BDP’li Selahattin Demirtaş, Başbakan’ın Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili sözlerini değerlendirdi. Demirtaş, “Müdahale ederiz demek Başbakan’ın yetkisinde değildir” diye konuştu.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, NTV’ye yaptığı açıklamada Suriye’deki halkı terörist ilan etmek ve müdahale ederiz demek Başbakan’ın yetkisinde değildir” dedi.

Başbakan Erdoğan, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt oluşumuyla ilgili dün yaptığı açıklamada “Bu bir terörist yapılanmadır, gerekirse müdahale ederiz” demişti.

NTV’ye konuşan Demirtaş’tan Başbakan’ın bu sözlerine yanıt verdi.

Demirtaş, “Orada bulunan tüm halkların meclisleri şu anda yönetime el koymuş durumda. Ordaki halkın önemli kısmı PKK’ya sempati duyuyorsa, bu da o halkın suçlu olduğu terörist olduğu ve müdahale ederiz deme yetkisini Başbakan’a vermez” diye konuştu.

‘TÜRK KARŞITI GÖRMÜYORUZ’
Demirtaş ayrıca Suriye’nin kuzeyinde yapılanmayı Türk karşıtı görmediklerini dile getirdi. Bölgedeki Kürtler’in bağımsız bir devlet kurma gibi düşünceleri olmadığını da ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

“Şu anda Kürt halkı yaşadığı ülkelerde yaşadığı devletlerle demokratik ilişki geliştirerek sınırların değişmeyeceği bir formülle yaşamak istiyor. Kendi siyasi statü ve yönetme haklarını bu şekilde kullanmak istiyorlar.”

1349900cookie-checkAnkara’da ‘Kürdistan’ alarmı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.