Anketlere göre Brown toparlanıyor

Halkın ekonomi yönetimini başarılı bulması sayesinde iktidar partisinin ana muhalefetteki Muhafazakar Parti ile oy farkı bir puana indi.


ComRes Araştırma Kurumu’nun Independent on Sunday gazetesi için yaptığı son anketin sonuçları, Muhafazakar Parti’nin muhtemel bir seçimde alacağı oyun oranını yüzde 37 olarak gösterirken, İşçi Partisi’nin oylarının da yüzde 36’ya kadar yükseldiği bildirildi.


Birkaç ay öncesine kadar yüzde 20’lere kadar gerileyen ve Muhafazakar Parti’nin 11 puan gerisine düşen İşçi Partisi’nin oylarında sadece son bir ayda meydana gelen artışın yüzde 4 olduğuna işaret eden ComRes araştırmacıları, partinin oy oranının özellikle düşük gelir grupları arasında büyük artış kaydettiğini, bunun da Başbakan Brown’ın ekonomi politikalarına ve ülkeyi dünyayı etkileyen mali krizden koruyacağına duyulan güvene bağlı olduğunu belirtti.


Muhafazakar Parti ise son bir ayda 6 puan birden kaybetti. Uzmanlar, bu oy kaybının da tamamen ekonomik sebeplere bağlı olduğunu, halkın Muhafazakarların ekonomik alanda verdikleri sözlere yeterince güvenemediğini, örneğin her 10 seçmenden 6’sının, Muhafazakar Parti’nin iktidara gelmesi halinde vergileri azaltacağına dair verdiği sözlere inanmadığını bildirdi.

819160cookie-checkAnketlere göre Brown toparlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.