Annan Hatay’da mültecilerle görüşüyor

Annan’ın Hatay’ı ziyaretinden sonra helikopterle Kilis’e geçmesi, saat 13.30 sularında da Yayladağı kampını ziyaret etmesi öngörülüyor.

Annan’ın sığınmacılarla görüştükten sonra yine aynı yolla önce Kilis’e, ardından Hatay’a dönmesi ve havaalanında basın açıklaması yapması planlanıyor. Ziyaret, Suriye ordusuna kentlerden çekilmesi için verilen sürenin dolduğu gün gerçekleşecek olması nedeniyle, ayrı bir önem taşıyor.

İRAN’A DA GEÇECEK

Yarım gün sürecek Türkiye ziyaretinin ardından, Kofi Annan’ın İran’a geçmesi bekleniyor. Annan, cumartesi günü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, sınırdaki son durum hakkında bilgi almıştı. Türkiye’ye gelen sığınmacıların sayısının ciddi artış gösterdiğini vurgulayan Davutoğlu, Annan’a, mağdurların durumunu görmek isterse Türkiye’ye gelebileceğini söylemişti. Annan da, ilk fırsatta türkiye’ye gelmek istediğini ifade etmişti.

RUSYA’NIN TÜRKİYE’DEN İSTEĞİ

Öte yandan Türkiye’nin BM ve Arap Birliği kararları dışında Suriye’ye müdahalesinden çekinen Rusya, Türkiye’ye dolaylı bir mesaj gönderdi…

Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Türkiye Annan planına bağlılığını açıklamalı” dedi. Lavrov da, Suriye’de tüm taraflara biran önce ateşkese uyması çağrısında bulundu.

1338260cookie-checkAnnan Hatay’da mültecilerle görüşüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.