Antalya’da öfkeli miting

Maden işletme ruhsatı adı altında yapılan orman katliamına dur demek için bir araya gelen 20 köy, 6 siyasi parti ve onlarca sivil toplum örgütünün katıldığı “ Taş ocaklarına hayır” yürüyüşte 5 binden fazla Antalyalı AKP hükümetine tepkilerini dile getirdi.


TRT Kavşağı’nda başlayan ve çoğunluğunu taş ocağı mağduru  köylülerin oluşturduğu yürüyüşe,  bazı köylülerin keçileriyle birlikte katılmaları dikkat çekti.


Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle hükümeti eleştiren köylüler, “ Taş ocaklarına hayır”, “ Hem talancı hem yalancı AKP”, Ormanlarımızdan elinizi çekin” ve “Maden kanunu katliam kanunudur” gibi sloganlara yer verdiler.  İlk kez bir protesto mitingine katıldıkları gözlenen köylü kadınlar ve yaşlılar yürüyüşte renkli görüntüler yarattı.


MADEN KANUNU’NA TEPKİ


Eski hal kavşağında son bulan yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde,  katılımcı köy ve beldelerin muhtar ve belediye başkanlarıyla sivil toplum örgütü temsilcileri birer konuşma yaptı. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, miting alanında yaptığı konuşmada, bölgedeki taş ocaklarının yarattığı tahribat hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, Antalya Valiliği’ne bu ocakların belirli bir yere taşınması konusunda müracaat da bulunacaklarını dile getirdi.


Bölge halkının bu konudaki sabrının tükendiğini söyleyen Gündüz, ormanlardaki tahribat ve yağmanın hemen durdurulması gerektiğini hatırlatarak maden yasasının acilen değiştirilmesini ve kum ve taş ocaklarının yeniden ÇED kapsamında değerlendirilmesini istedi.


Maden kanununda tepkilere neden olan değişikliklerin hemen yapılmaması halinde Ankara’nın yolunu tutacaklarını söyleyen Gündüz, “Bu halk yürümeyi çok iyi bilir.  Bölge halkı Ankara’ya yürümeyi göze almış durumdadır” dedi.

1040420cookie-checkAntalya’da öfkeli miting

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.