Apo’nun yakalanışı protesto edildi

İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu’nun (FED BİR) Kuzey Londra Edmonton bölgesinde organize ettiği yürüyüşe yaklaşık 5 bin Kürt göçmen katıldı. Her yaştan göstericinin katıldığı protestoda “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a uzanan emller kırılsın!” gibi Kürtçe ve Türkçe sloganlar atıldı, İngilizce bildiri dağıtıldı.


Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş, Kürtler’in barış çağrısına Türk devletinin provakasyonla cevap verdiğini söyledi. İngiltere’nin Kürt Sorunu’nun çözümü konusunda Türkiye’ye baskı yapmasını isteyen Doğuş, “Son günlerde Öcalan üzerine baskılar, gerillalara karşı da operasyonlar arttı” dedi.
 
İngiliz gazetecilerinin de ilgi gösterdiği protesto yürüyüşünde Lord Rea’nın mesajı da okundu. Lord Lea mesajında Kürtleri desteklediğini belirterek, Öcalan üzerine artan baskılardan endişe duyduğunu ve hükümet nezdinde girişimlerde bulunacağını açıkladı.


Ayrıca İngiltere Gençlik Meclisi de 2 gün süren uzun bir yürüyüş ile protestolara Londra dışındaki Croydon’dan katıldı. Croydon’dan 14 Şubat günü çıkan protestocular gün boyu yüreyecek, geceyi Croydon-Londra arasında konaklayarak geçirdi. Protestocular ertesi sabah da Edmonton’daki Büyük Yürüyüş’e katıldı…


FOTOĞRAF: Protestocular

788160cookie-checkApo’nun yakalanışı protesto edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.