‘Aşırı sağın yükselmesi göçmenleri vuracak’

Orhan’ın toplum üyelerini “doğru” oy vermeye çağıran açıklaması aynen şöyle:

4 Haziran Perşembe günü Birleşik Krallık sınırları içinde Avrupa Birliği Parlamenterliği ve Londra dışında da belediye mecli üyeliği seçimleri var. Ülkenin geleceği için kuşkusuz her seçim çok önemlidir fakat bu seçim her zamankinden daha büyük önem taşıyor.

Göçmen olarak Birleşik Krallık’a yerleşen bizler, sistemi bilmeden el yordamıyla zor yollardan geçerek ve büyük bedeller ödeyerek bu günlere geldik. Ekomik olarak zor bir dönem geçirdiğimiz şu günlerde aşırı sağcıların sesleri daha fazla çıkmaya başladı. Bana ne deyip geçemeyiz, sessiz kalamayız, onların güçlenmesi ya da etkili yerlere seçilmemeleri ilk başta bizler gibi göçmen kökenlileri “vuracak”. Göçmen kökenden gelen insanlar bu gün, UK seçim tarihinde hiç olmadıkları kadar önemli “anahtar” role sahipler. Aşırı sağcılar sandıklara tam kadro gidecekler, onları durdurmanın en etkili yolu da yine annelerimizi, çocuklarımızı kadreşlerimizi yanımıza alarak hep birlikte sandıklara koşmaktan geçiyor. Var olmamızın, etkili olmamızın, kazanımlarımızı korumamızın ve ailelerimizi savunabilmemizin en etkili yolu bu gün için sandıklara gitmektir. 4 Haziran Perşembe sabah saat 07’den akşam 10’a kadar bir kaç saat için işleriniz bırakmanızı, biraz zahmete katlanmznızı ve oyunuzu kullanmanızı rica ediyorum. Bu gün sandıkta vermekten kaçındığımız mücadeleyi yarın sokaklarda vermek zorunda kalabiliriz.

Almanya da kendisini almaya gelen Nazilerere karşı bir Papaz’ın süylediği ünlü sözü, burada bilmeyenler için hatırlatmak isterim.

Önce Yahudileri götürdüler,
Sesimi çıkarmadım, “ben Yahudi değildim”
Arkasından aydınları götürdüler,
Sesimi çıkarmadım “aydın değildim”
Sonra muhalefeti götürdüler,
Sesimi çıkarmadım “muhalefet değildim”
Peşinden çingeneleri götürdüler,
Sesimi çıkarmadım, “çingene de değildim”
Peş peşe demokratları, sosyalistleri, liberalleri götürdüler.
Sesimi çıkarmadım, “çünkü hiçbiri değildim”
En sonunda beni götürmeye geldikler, etrafıma bakındım,
Yardım isteyebileceğim kimsa kalmamıştı.

822980cookie-check‘Aşırı sağın yükselmesi göçmenleri vuracak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.