Çarşaflı kadınlar da sokakta

Daha önce sadece öğrenci veya zengin gençlerin yaptığı protestolara, bu kez orta sınıftan İranlılar ile muhafazakar, dindar İranlıların da gösterilere akın ettiği belirtiliyor. Uzun siyah çador giyen 21 yaşındaki Saman Gahramani bunlardan biri. Gahramani, gösterilere katılarak hükümete “toplumun bütün kesimlerden çok sayıda insanın açıklanan seçim sonuçları nedeniyle kızgın olduğunu bildirmek istediğini” söylüyor.

“Sonuçları öğrendiğimde duyduğum tek şey öfkeydi. Bizi kandırdılar” diyen Gahramani, üzerinde İngilizce “Biz Sadece Oyumuzu İstiyoruz” yazan bir afiş taşıyordu. Gahramani, “Eğer halkın oyuna güvenmezlerse İran artık cumhuriyet olmaktan çıkar, bir monarşi olur” dedi.

Yine çadorlu olan arkadaşı ise başını sallayarak, bu sözleri onayladığını gösterdi.

Reformcu internet sitesi “Iranian Diplomacy”nin (İran Diplomasisi) editörü olan ve Cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musevi’yi destekleyen Saham Burgani (26) ise, “Hükümet bizim oylarımızı umursamıyor, ama biz oyumuzun arkasındayız. Musevi oyumuzu korumak için ayağa kalktı, onu destekleyeceğiz” dedi.

Son gösterilerle geçmişteki gösterileri karşılaştıran Burgani, “Bu 1999’dan tamamen farklı. O hükümetle öğrenciler arasında (bir mesele) idi. Bu kez tüm İran’la ilgili. Bu tarihsel bir hareket” diye konuştu.

FOTOĞRAF: Eski bir protesto gösterisinden

1207110cookie-checkÇarşaflı kadınlar da sokakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.