Arasta esnafı ısrarlı

Sınır kapılarının serbest dolaşıma açılmasıyla birlikte yaşanan hareketlilik esnafımızın da yüzünü güldürüyor. 29 yıl öncesine kadar yaşadıkları evlerini ziyaret etme fırsatı bulan Rumlar, ekonomimize de katkıda bulunuyorlar.

 

Özellikle Girne ve Gazimağusa esnafı, işlerinin açılmasından dolayı memnunken, Arasta ve Asmaaltı esnafı için aynı canlanmanın söz konusu olmamasının yarattığı huzursuzluk devam ediyor. Arasta esnafı ilk günden beri Lokmacı Barikatı’nın açılması yönündeki talep ve gerekçelerini dile getirirken; yetkililer de onları duymamak, sorunlarına çözüm üretmemek için direnmeye devam ediyorlar.

 

Lokmacı Barikatı’nın geçişler için açılmamasından duyduğu rahatsızlığı HALKIN SESİ’ne değerlendiren esnaf, sınır kapılarının açılmasından sonra işlerinin canlanacağı ümidiyle dükkanlarına yatırım yaptıklarını, ancak beklenen ilginin olmadığını belirttiler. Bölge esnafı, Lokmacı Barikatı’nın açılmamasından dolayı işlerinde canlanma olmadığını, turisti çekebilmek için dükkanlarına çeşitli yatırım yaptıklarını ancak bunu henüz değerlendiremediklerini söylediler.

 

Konuyla ilgili yetkililerin sorunlarına duyarlılık göstermelerini beklediklerini belirten dükkan sahipleri, işlerinin iyileşmesi için Lokmacı Barikatı’nın açılması gerektiğini söylediler.

 

Ömer Nidai: Lokmacı Barikat’nın açılması şarttır. Yetkililer, turistlerin Arasta ve Asmaaltı çarşısına gelip alış-veriş yapmalarını isterlerse işi yokuşa sürmemelidirler. Bakanlar Kurulu, bu çarşıya faydası olmayan sınır kapısını açtılar diye övünüyorlar. Şu anda kapalı olan bir dükkanım vardır. Barikat açılırsa, dükkanımı açmayı düşünüyorum. İleride bunun olacağını düşünüyorum ama bazı kişiler bu işin kaymağını yedikten sonra mı bu gerçekleşecek?

 

Ali Semavi: Lokmacı Barikatı’nın açılacağına dair ümitli değilim. Turisti çekebilmek için dükkanımıza yatırım yaptık. Ekonomik açıdan fayda sağlayabilmek için bu kapının mutlaka açılması gerekir.

 

Hamit Demiri: Lokmacı Barikatı’nın açılmasını istiyoruz ki; işleirmiz yoluna girsin. Rumlar bu bölgeye gelmiyorlar. İşlerin genel açıdan iyileştirilmesi gerekir. Daha önce dükkanımıza yatırım yapmaya cesaret edemiyorduk. Aldığımız mallar elimizde kalıyordu. Kapılar açıldıktan sonra yatırım yaptık. Bu barikat da açılırsa daha fazlasını yapmayı planlıyoruz.

 

Hatice Yorgozlu: 20 yıldır bu çarşıdayım. İşler son üç senedir çok kötü gidiyor. Lokmacı Barikatı’nın kesinlikle açılması gerekiyor. Kapıların açıldığı ilk günlerde buradaki canlılık iyiydi. Ama hazırlıksız olduğumuz için ani değişiklikler yaptık. Bu durumu pek değerlendiremedik. Ama, Lokmacı Barikatı açılırsa işlerimiz yoluna girecek.

 

Hasan Çıraklı: Lokmacı Barikatı’nın açılması kaçınılmaz bir olaydır. suriçinin canlanması buna bağlıdır. Kapının açılmasıyla birlikte diğer sorunların da süratle giderilmesi gerekir. Açılması için bazı sorunlar olduğu söylenmektedir. Fakat, bence her sorunun bir çözümü vardır ve bunalr süratle giderilmelidir. Suriçi’nin de bir an önce canlandırılması gerekir. Belli nbazı şeylere yatırım yaptık, turisti çekebilmek için değişiklikler yaptık; inşallah deperlendirebiliriz.

 

İmren Özerlat: Lokmacı Barikatı’nın açılmasını bizim kadar karşı taraftan gelenler de istiyorlar. Dükkanımıza belli bir yatırımımız var. Açıldığı takdirde çok güzel bir hareket bekliyoruz. Rumlar da bunu istiyorlar.

 

Hülya Bingöllü: Arasta’nın tekrardan canlandırılması için Lokmacı Barikatı’nın açılması şart. Buranın canlanacağına dair ümidimiz var. O yüzden yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yıllardır Arasta’nın kalkınması için gösterilen çabaların boşuna çıkmamasını istiyoruz. Yerli halk artık Arasta’ya gelmiyorlar. Eğer bu böyle devam ederse işler daha da kötüye gidecek. O yüzden kapılar açılmalıdır. Buradaki eski yapılar bile yabancıalrın ilgisini çekebilmeye yeter.

1092280cookie-checkArasta esnafı ısrarlı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.