Arınç, Aleskerov’u ziyaret etti

Bakü’de resmi temaslarına sabah erken saatte başlayan Arınç, ilk olarak Türkiye Uluslararası Sanayiciler ve İşadamları Birliği’ni (TUSAB) ziyaret etti.

İşadamlarının sorunlarını dinleyen Arınç, iki ülke arasında işadamlarının büyük çalışmalar yaptığını bunun da gözle görülür bir halde olduğunu söyledi.

İşadamları ile yaptığı görüşmenin ardından Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret eden Arınç, Azerbaycan ve Türk şehitliklerini de ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Beraberindeki heyetle Azerbaycan meclis binasına gelen Arınç, Azerbaycan Parlamentosu Başkanı Murtuz Aleskerov ile görüştü.

Zor dönemlerde her zaman Türkiye’den destek gördüklerini dile getiren Aleskerov, “İlişkilerimizin temelini Haydar Aliyev atmıştır. İlişkilerimiz başarı ile gelişmektedir. Biz bu ilişkilerin daha da gelişmesinden yanayız” dedi.

Azerbaycan’ın en büyük sorununun Karabağ problemi olduğunu dile getiren Aleskerov, “Ermeniler tüm dünyaya soykırım iddiasını sunmaya çalışıyorlar, fakat asıl soykırım Ermeniler tarafında Hocalı şehrinde gerçekleşmiştir. İlk önce Ermeniler bu soykırımın hesabını versinler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin de benzer sorunlar yaşadığını kaydeden Bülent Arınç, Türkiye’nin bu sorunları geride bıraktığını Azerbaycan’ın da geride bırakacağını söyledi.

1098840cookie-checkArınç, Aleskerov’u ziyaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.