“Seçim öncesi kanlı provokasyonlardan kaygılıyız”

Almanya’dan Türkçe konuşan dünyaya yönelik yayın yapan Artı TV’nin Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç ve Artı TV Programcısı Erdoğan Aydın, 23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde, geçmiş seçimlerden örnekler vererek kanlı provokasyonlardan kaygılı oldukları ortak görüşünde birleştiler.

Artı Buluşmaları kapsamında Londra’da “Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları” başlıklı panel 12 Mayıs Pazar günü 16.00’da DAY MER’de düzenlendi. Londra’dan Diren Demirtaş’ın yönettiği ve Erdal Boyoğlu’nun sunumunu yaptığı panele Artı TV Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç ve Artı TV Programcısı Erdoğan Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Kalabalık katılımın olduğu söyleşi öncesi sinevizyon gösterildi. Tanıtım konuşması yapan Boyoğlu, Artı TV ile Artı Gerçek haber sitesinin halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak için 2 yıl önce Almanya’dan yayına başladığını vurgulayarak, panel katılımcılarından iktidar yanlısı medyanın dışında kalan Artı TV ile Artı Gerçek haber sitesini izlemeleri ve destek olmalarını istedi.

BAŞLANGIÇ: KANLI PROVAKASYONDAN KAYGILIYIZ

Usta gazeteci Başlangıç gazeteciliğin 80’den günümüze değişimini anlatırken, “AKP iktidarı ile müteahhit sermaye medya patronu yapıldı. 12 Eylül’de 5 milyon olan gazete tirajı 1 milyona, yüzde 90 olan sendikalı işçi sayısı da yüzde 5’lere düşürüldü. Bu sendikasızlaştırmada büyük payı olan Aydın Doğan, bu nedenle de iktidar baskısı karşısında yayın organlarını elden çıkardı. Türkiye gazete mezarlığına dönüşecek çünkü her gün ayın yalanları aynı şekilde yazan bir dolu gazete artık okunmaz hale geldi” dedi.

Türkiye’de medyanın yayından dağıtıma yüzde 95’inin iktidarın elinde olduğunu belirten Başlangıç, “Artı TV ve Artı Gerçek ile zoru başararak gerçek gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Belli konularda haber verebilen tek kanal kaldık” diye anlattı.

Başlangıç, İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerine de değinerek, “23 Haziran’a kan revan içinde kalmadan ulaşmayı diliyoruz. AKP, 23 Haziran seçim sonrasında ya iktidarını kaybetme sürecine girecek ya da meşrutiyetini kaybedecek. Seçimleri Erdoğan kaybederse, önümüzdeki karanlık süreç daha kısa olacak” dedi.

AYDIN: İKTİDAR HIZLA ÇÖKEBİLİR

Tarihçi yazar Aydın da Türkiye’de demokrasi mücadelesinde medyanın önemine değinerek bağımsız yayın yapan Artı TV ile Artı Gerçek haber sitesinin de bu zorlu süreçte önemli bir misyon üstlendiğini, yalnız kendi mahallesine değil bütün dünyaya seslendiğini anlattı.

HDP’nin Kürt sorununun çözümünü Türkiye’nin demokratikleşmesinden geçtiğini saptadığını anlatan Aydın, HDP’nin Başkanlık referandumunda iktidarla uzlaşmamasının bugünkü gündeme uzandığını belirtti. Aydın iktidarın elindeki sınırsız gücüne karşın muhalefetin doğru bir stratejisi karşısında giderek iktidarsızlaşacağını öne sürerek, Muş’ta, Şırnak’ta kazanılan belediye başkanlıklarının gasp edilmesinde Türkiye’nin batısının sessiz kalmasına rağmen, İstanbul’daki yenilecek seçimlerde bütün ülkenin sesini çıkarmasının doğru tavır olduğunu söyledi.

Başlangıç’ın kanlı provokasyon endişelerine katılan Aydın, “Eğer iktidar İstanbul seçimlerini kaybederse, hızlı bir şekilde çözülüp dağılması da sürpriz olmamalı” diye konuştu.

2297770cookie-check“Seçim öncesi kanlı provokasyonlardan kaygılıyız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.