“Ateş sınır dışına yayılıyor…”

Independent gazetesi Türkiye’de beş kişinin ölümüne neden olan Akçakale’deki bombalamayı dünya sayfalarının en başında gördü. “Suriye iç savaşı” başlıkla haberde “ateşini sınırlarının dışına yayabileceği tehdidini gözler önüne serdi” denildi. Türkiye’nin topçu ateşiyle karşılık verdiği de haberde yer aldı.

Independent, ateşin kaynağı konusunda peşin hükme varmadığını belli ettiği haberinde Türkiye’de ölüme yol açan ateşin sınır yakınındaki Özgür Suriye Ordusu’na karşı savaşan ordu tarafından açıldığına inanıldığı aktarıldı.

Times gazetesi de “Sınır-ötesi saldırının getirdiği ölümler Türkiye’yi askeri müdahale yapmaya yaklaştırdı” yorumunu yaptı.

Gazetenin muhabiri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın “çok ileri gittiler” anlamında bir açıklama yaptığını, bunun da, sınır ötesinden gelen atışlara, Türkiye’nin artık Suriye’ye doğrudan müdahale ederek karşılık vermekten başka seçeneği olmadığına karar verdiğini gösterdiğini iddia ediyor.

“Açıktan kabul edilen ilk dış müdahale”Daily Telegraph ilk sayfasındaki haberinde, ülkenin en büyük kenti Halep’te seri patlamaların olduğu bir günde Akçakale’de patlamaya Türkiye’nin karşılık verdiğini belirtiyor.

Gazete, pek çok ülkenin öyle ya da böyle Suriye’deki savaşa bu ya da diğer yanından müdahale ettiği imasında bulunarak, bir devletin, Türkiye’nin, doğrudan müdahil olduğunu açıktan ilk kez kabul ettiğini anlatıyor.

844870cookie-check“Ateş sınır dışına yayılıyor…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.