Atlas Jet parayı yatırdı

Atlas Jet, KTHY Londra mağdurlarının aleyhine açtığı davada Yüksek Mahkeme tarafından 3 Temmuz’a kadar kendilerine verilen sürede 840 bin sterlini mahkemeye yatırdı.

KTHY iflasının ardından mağdur olan İngiltere’deki yolcular İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM-Cemevi) önderliğinde Goldsworth Avukatlık firması tarafından açılan dava, 2 Kasım 2012 tarihinde uçamayan yolcuların lehinde sonuçlanmış, mağduriyetten sorumlu tutulan Atlasjet ise karara itiraz etmişti.

ATLAS JET’İN İTİRAZI

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Atlas Jet’in süren mahkemede kendisini savunabilmesi için öncelikle KTHY mağduru yolcuların ödemiş olduğu bilet paralarının 3 Temmuz’a kadar Mahkeme’ye ödenmesini kararlaştırmıştı.

Atlas Havacılık Anonim Şirketi de yolcuların bir kısmını uçurduğu halde, mahkemeye konu olan 669 yolcunun mağduriyetinden kendilerinin sorumlu olmadığını ileri sürerek davaya itiraz etmişti.

“MALLARINA EL KONULABİLECEK”

Davacı mağdurlar adına mahkemeye müracaat eden İAKM-Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzüm, Atlas Jet’in verilen sürenin son gününde parayı yatırdığını belirterek, “Dava sonuçlandığında mağdurlar bilet paralarını mahkemeye yatırılan bu meblağdan alacaklardır” diye konuştu…
Üzüm, Atlas Jet Yüksek Mahkeme’nin bu kararına uyup parayı yatırmasaydı, dava uluslararası bir boyut kazanacaktı ve Türkiye de dahil Avrupa’daki mallarına el konulabilecekti… Mahkeme sonuçlandığında hak yerini bulacak. Mahkeme öncesi mağdurların KTHY ve Atlas Jet’e olan başvuruları dikkate alınsaydı, bütün bu sıkıntılar yaşanmayacaktı…” diye devam etti.

İAKM-Cemevi Başkanı İsrafil Erbil de görülen davada Atlas Havacılık Anonim Şirketi’nin itirazına rağmen mahkemeye bu yolcuları uçurduğuna dair bir kanıt sunamadığını öne sürdü.

Erbil, geride kalan 3 bin 500 yolucunun daha bulunduğunu ve bu yolcuların da bu davayı emsal gösterip mağduriyetlerininin giderilmesini talep edebileceklerini vurgulayarak, “Cemevi olarak onları bu çatı altında toplamaya bu davayı takip etmeye devam edeceğiz. Cemevi, tüm mağdurların sorunları giderilene kadar çalışmalarını büyük bir titizlik içinde sürdürecek ve bu davanın peşini de bırakmayacak” dedi.

848660cookie-checkAtlas Jet parayı yatırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.