AVUSTRALYA KISA KISA…

Robson’un dilinin kurbanı…

Kanal 7 Televizyonu’nda Today Tonight Programını sunan Naomi Robson’un yapımcısıyla arasında gerçekleşen küfürlü konnuşmaları Triple J Radyo İstasyonu’na sızdırıldı.

Triple J’de yayınlanan 34 saniyelik bölümde ünlü sunucu yapımcısına tam 9 kez “f…ing”ifadeleriyle konuşuyor. Triple J’nin yayınından sonra Kanal 7 sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Robson’un geçen yıl meydana gelen olaydan dolayı herkesten özür dilediği belirtildi. Açıklamada kaydın program yayına girmeden önce izinsiz olarak alındığı ve özel bir konuşma olduğuna dikkat çekildi.

***

Brisbane’ın tek doğumevine “ölüm tarlası” yakıştırması

Avustralya Tabip Odası (AMA) Brisbane Şubesi Başkanı Dr David Molloy, Royal Brisbane Hospital’daki şehrin tek doğumevini “ölüm tarlası” olarak adlandırdı. Molloy, doğumevinin çok zor durumda olduğunu ileri sürerek Queensland Health’in doğumevi kanusunda hazırladığı raporun kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Royal Brisbane Hospital bünyesindeki doğumevi ebeler tarafından yönetiliyor ve doğum uzmanı doktorlar ancak acil durumlarda çağrılıyor.

Queensland Sağlık Bakanı Gordon Nuttall ve Hemşireler Sendikası, AMA Başkanı’nı ifadesinden dolayı kınadı. Bakan Nuttall, hastanede her yıl 5,000 doğum olduğunu, doğumevinin bu doğumlardan 350’sini gerçekleştirdiğini ve son 10 yılda sadece iki çocuğun öldüğünü söyledi. Hemşire Sendikası Sözcüsü Gaye Hawksworth, Molloy’un amacının, dikkatleri “ölüm doktoru” olayından uzaklaştırmak olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz aylarda patlak veren skandalda, Queensland’da uzun yıllardır kendisine doktor süsü veren bir kişinin hastanelerde çalıştığı ve 90’a yakın hastanın ölümünden sorumlu olduğu ileri sürülüyor.

***

“Karın ve çocukların kalabilir, sen değil”

Avustralyalı bir kadınla evli ve ikiz çocuk babası, üç hafta içinde Avustralya’yı terk etmezse sınır dışı edilecek.

Federal Hükümet, 5 yıldır Avustralya vatandaşı Xiao Qing Herath ile evli ve ikiz çocuk babası Sri Lankalı Waruna Herath’ın ülkede kalma başvurusunu redderek Avustralya’yı terk etmesi için 3 hafta mühlet verdi. Herath, bu süre içinde ülkeden ayrılmazsa sınır dışı edilecek.

Eşinin Sri Lanka’ya gitmesindense Villwood Gözetimevi’ne kapatılmasını tercih edeceğimi söyleyen Xiao Qing Herath, “Hiç olmazsa çocuklar ve ben onu orada ziyaret ederek görebiliriz” dedi.

Sri Lanka Hükümeti’nin Tamil gerillası olduğuna inandığı Waruna Herath, güvenlik güçlerine yakalanmamak için 1995 yılında ülkesinden kaçarak Avustralya’ya geldi.

Mülteci başvurusu yapan Herath’a 2003 yılında red yanıtı verildi. Bu arada Xiao Qing ile tanışan Herath, 2000 yılından bu yana eşi ile yaşıyor. Çift, 2002 yılında evlendi ve 2003 yılında ikiz çocukları dünyaya geldi.

İltica başvurusunun reddedilmesinden sonra çalışma izni de iptal edilen Herath, eşinin yalnız yaşayan annenelere verilen maaşla hem çocuklara, hem kendisine bakmaya çalıştığını söyledi. Göç İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada Waruna Herath önümüzdeki üç hafta içinde mülteci olarak kalmak için yeni bir kanıt ortaya sunarsa, bakanının durumu tekrar inceleyeceği bildirildi.

 

1107850cookie-checkAVUSTRALYA KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.