“Aydın Doğan öldüğünde…”

Eskioğlu’nun Hürriyet aleyhine açtığı sigorta davasına geçen perşembe devam edildi.

2003’ten bu yana hak arayışında olduğunu belirten Eskioğlu işveren ve sigorta avukatlarının adaletin tecellisi yerine, zaman aşımından davanın düşmesini istemelerini eleştirdi.

Eskioğlu, www.acikgazete.com daki köşesinde “Aydın Doğan öldüğünde…” başlığıyla eski işvereni hakkında şunları yazdı:

“Hakkımı alamadan Aydın Doğan benden önce ölürse dünyanın neresinde olursam olayım cenazesine katılacağım. Musalla taşının başındaki imam efendinin ‘Hakkınızı helal edin’ çağrısına “Etmem!” diye bağıracağım. ‘Dünya hali ya sen önce gidersen’ diye sorarsanız? Vasiyetimdir, meslektaşlarım benim yerime bağırsın… Benim için değil kendileri adına, gazetecilik mesleği adına…”

SİGORTADA ZAMAN AŞIMI ADİL DEĞİL

İşverenlerin sigorta primlerini yatırmadıkları zaman uygulanan zaman aşımının AB normlarına uymadığını belirten gazeteci Eskioğlu şunları yazdı:

“Türkiye’de bir çalışanın işverenin dosyalarını denetleme yetkisi yoktur. İşveren sigorta primlerini yatırmamışsa bu Çalışma Bakanlığı’nın görevidir ve yalnızca da onun denetimindedir. Çalışanlar işverenin yasalara uyduğunu, Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin de işini yaptığını düşünür ve normalde emekli olmak istediğinde eski işvereninin katakullesini anlayabilir. Mağdur çalışan, yargıya gittiğinde de ‘Ooo hemşehrim aradan çok zaman geçmiş. Senin hakkın zaman aşımına uğramış’ denilmesi büyük haksızlık ve vicdansızlıktır…”

“Anayasa Mahkemesi’nden kamu yararına karşı olduğu ve adalete güveni zedelediği gerekcesiyle ‘sigorta primlerini yatırılmadı’ davalarında “zaman aşımı”nın tamamen kaldırılmasını isteyeceğiz” diyen Eskioğlu, “Bunda bir iş çıkmazsa ‘Türkiye’de hak arama süreci tükendi’ diye AİHM’e gideceğiz… Uluslararası basın örgütlerine de derdimizi anlatıp, destek isteyeceğiz. Yani yaygaranın hası yolda…” diye devam etti…

Eskioğlu’nun www.acikgazete.com daki yazısının tamamı için lütfen tıklayınız
https://acikgazete.com/yazarlar/faruk-eskioglu/2011/06/06/aydin-dogan-oldugunde.htm?aid=41868

FOTOĞRAF: Gazeteci Faruk Eskioğlu hak arayışını sonuna kadar sürdüreceğini söyledi…

1529510cookie-check“Aydın Doğan öldüğünde…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.