Aydın Doğan’a bir iyi, bir kötü haber

KÖTÜ HABER

Doğan Yayın Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, Rekabet Kurumunun, şirketin doğrudan bağlı ortaklıkları Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş ve Doğan Gazetecilik A.Ş ile dolaylı bağlı ortaklıkları Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş ve Doğan Daily News Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hakkında yazılı medya (gazetecilik) alanına yönelik reklam yeri (mecra) satışındaki uygulamalarla ilgili olarak, soruşturma açılmasına karar verdiği kaydedildi.

Açıklamada, ”Yukarıdaki açıklamalarımızın, Kurul’un Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu; bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konu ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz” denildi.

İYİ HABER

Öte yandan Doğan’ın açtığı davada süreç, Doğan Gazetecilik’in istemi yönünde sonuçlandı.

Vatan gazetesi hisselerinin Doğan Grubu’na ‘ancak belli şartlarda’ devrini öngören Rekabet Kurulu kararına karşı Doğan Gazetecilik’in açtığı davada yargı süreci, Doğan Gazetecilik’in istemi yönünde sonuçlandı

Doğan Gazetecilik A.Ş’nin, Vatan gazetesinin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık hisseleri ile Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik hisselerinin şirket tarafından devir alınması işlemine, Rekabet Kurulu ‘şartlı onay’ vermişti. Doğan Gazetecilik, Rekabet Kurulu’nun kararında yer alan şartların iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açmıştı.

Danıştay 13. Daire, 10 Mart 2008 tarihli Rekabet Kurulu kararının, “Koşullara ilişkin kısmının” yürütmesini durdurmuştu. Davalı Rekabet Kurumu, dairenin kararına itiraz ederek, kaldırılmasını istedi. İtirazı görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Rekabet Kurulu’nun itirazını reddetti. Danıştay, söz konusu koşulların iptali istemini daha sonra karara bağlayacak.

1218840cookie-checkAydın Doğan’a bir iyi, bir kötü haber

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.