Aydın Doğan'dan başbakana cevap

Açıklamasında, ''Demokratik bir ülkenin başbakanının, parti mitinglerinden bir medya grubunu hedef göstererek sindirmeye çalışması, kabul edilebilir bir tutum değildir'' diyen Doğan, ''tarihin bu tutumun vahim sonuçlarını gösteren pek çok örnekle dolu olduğu''nu ifade etti.


Aydın Doğan, açıklamasında ''Başbakan Erdoğan'ın, Doğan Grubuna karşı saldırılarını, Almanya'da görülen Deniz Feneri Derneği'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava haberlerinin grup gazetelerinde yayımlanması üzerine başlattığını'' öne sürerek, şöyle devam etti:


''Geçen hafta partisinin Güngören ve Bayrampaşa ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmalarda, bu davayla ilgili hiçbir beyanda bulunmayan Başbakan'ın, bugün nihayet kendisini konuya girmek zorunda hissetmesi, bu saldırının gerekçesini haksız kılmıştır. Sayın Başbakan'ın, sorumluların suçlarının kanıtlanması halinde en ağır şekilde cezalandırılmalarını istemesi ve konuyu takip edeceğini söylemesi memnuniyet vericidir.''


Aydın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü konuşmasında, kendisinin ona gönderdiği bir mektuptan  alıntılar yaptığını da kaydederek, ''Bu mektuplardan dolayı benim alnım açıktır. Kendisi, istediği zaman bu mektupların tümünü kamuoyuna açıklayabilir'' dedi.


Başbakan Erdoğan'ın bugünkü konuşmasında kullandığı bazı ifadeleri ''esefle karşıladığını'' kaydeden Doğan, sayın Başbakan'a şu hususu belirtmek istiyorum; Ben, sizin siyasi muhatabınız değilim. İşim de siyaset değil. Benimle ne meseleniz varsa, bir televizyon kanalında sizinle canlı yayında tartışmaya hazırım.'' dedi.

1066530cookie-checkAydın Doğan'dan başbakana cevap

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.