Az para kullanmak

THOMAS WRİGHT


Bir insan kazancının ona yüklediği sorumluluğu bilirse daima kendine de başkalarına da yararlı olur. Paranın bir kuvvet olduğu doğrudur, ama doğru insana doğru yerde yardım etmeyi bilmek de bir kuvvettir.


Sabahın erken saatlerinde işe gidip, akşam saatlerine kadar çalışan biriydi o. Ancak yaşayabilecek parayı kazanan bu iyi insan, başkalarına yardım etmeye zaman ayırdı. Tek günü olan pazara, her şeyi sığdırmayı başardı.


O bir işçi. Dökümhaneden aldığı haftalık ücretle çalışan biriydi. Ama duyarsız değildi. Hapishaneden çıktıktan sonra iş bulmak için çırpınan, yaşamaya çalışan insanlara yardıma yöneldi. Onlar için ne yapabileceğini düşünmeye başladı. On yılda daima ayni konuda çalışarak hedefine ulaştı.


ld Bailey Londra’daki mahkeme ve cezaevlerinin bulunduğu yerdi. Orada kısa zamanda tanındı. Haftalığını paylaştırırken, hapishaneden çıkan mahkumlara pay ayırırdı. Ayırdığı pay bir işçi maaşının ancak üçte biriydi, ama; on yılda üç yüz kişiye yol gösterecek, iş bulacak kadar önemliydi. Bütün olayı parasını dikkatli ve yerinde kullanarak yaptı. Bazılarının küçük paraları bazı zenginlerin büyük paralarından daha değerli işler yapabilir.


Thomas disiplinliydi, insanların güvenini kazanmayı başarmıştı. O bunu sağlam karakterine borçluydu. Pek çok kız ve erkek ıslah edilip onun yardımıyla yaşama yeniden başladı.
Eline geçen mirası çarçabuk bitirip, yoksulluk sınırına gelen yüzlerce insanın yazılan, çizilen öyküsü vardır. Para biriktirmekle ilgili öyküler de dinleriz. Sonunda toprağa karışan bu insanların öyküsü hep paralarını götüremeyişleriyle biter.


Dikkatli yapılan tasarruflar, bütçeler bizim çok büyük başarılara imza atmamızı sağlayabilir, bizi ölümsüz yapabilir. Yeter ki hedefimiz şaşmasın.


YAZARIN DİĞER ÇALIŞMALARI İÇİN: www.filiztosyali.com

679010cookie-checkAz para kullanmak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.