AZERBAYCAN KISA KISA

Hazar petrolünün taşınmasına Polonya da katılmak istiyor…

Hazar’daki petrol ve doğalgazın dünya pazarına taşınması sürecine Polonya da katılmak istiyor.

Azeri basının da yer alan haberlere güre, Polonya Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasnievski, resmi ziyaret amacıyla Varşova’da bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı

İlham Aliyev ile gürüşmesinde bu konudaki düşüncelerini dile getirirken, Odessa-Brodi hattının kullanımı olasılığını gündeme getirdi.

***
Azerbaycan Yukarı Karabağ üzerindeki egemenliğini kazanmalı…

ABD’de yayımlanan Washington Times gazetesi, Yukarı Karabağ sorununun kalıcı üüzümü iüin bülgeye ilk etapta NATO barış güülerinin girmesini ünererek,

Ermenilerin işgal ettiği topraklardan üekilmesi ve Azerbaycan’ın bülge üzerindeki tam egemenliğini yeniden kazanması gerektiğini yazdı.
Gazetenin dünkü sayısında S. Rob Sobhani imzasıyla üıkan yazıda, ”kontrolsüz bırakılan Ermeni-Azeri üatışmasının ABD’nin iü güvenliğine yakın tehlike oluşturduğu”,

bazı Ermenilerin, ülkelerini bir ”kütülük deposuna” çevirdiği ve ellerindeki Sovyet füzelerini El Kaide terür ürgütü üyelerine sattıkları iddia edildi.

***

SDÜ ile Bakü üniversitesi, bilimsel işbirliği protokolü imzaladı…

Süleyman Demirel üniversitesi (SDÜ) ile Bakü Ali Diplomatiya Kolleci arasında bilimsel işbirliği, üğrenci ve üğretim üyesi değişimini üngüren protokol imzalandı.
Protokol, SDÜ adına Rektür Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile Azerbaycan Bakü üniversitesi adına Rektür Prof. Dr. Nazım Hüseynli tarafından imzalandı.

SDÜ Rektürlük makamında gerüekleştirilen imza türeninde konuşan Rektür Baydar, amaülarının iki üniversite arasındaki bilimsel işbirliğini geliştirmek ve ortak üalışmalar yapmak olduğunu süyledi.

Hüseynli ise dost ve kardeş ülke Türkiye’nin ünemli üniversitelerinden olan SDÜ ile bilimsel işbirliği protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işbirliğini daha ileri noktaya gütürmek istediklerini kaydetti. Baydar, konuk rektüre, üniversiteye adını veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in seramikten yapılmış fütr şapkası ile yine seramikten yapılmış Atatürk heykeli hediye etti. İmza konulan protokolde, tıp, eğitim, fen–edebiyat, iktisadi ve idari bilimler, yabancı diller, Türk dili, uluslararası ilişkiler, hukuk, sosyal ve kültürel alanlarla ilgili bilimsel, sosyal ve teknik konularda akademik işbirliği amaülanıyor.

Bu amaçlar dahilinde iki üniversite arasında, yayınlanmış eserler, akademik bilgi materyallerinin değişimi, üğretim üyesi ve üğrenci değişimi, akademik konferans, sempozyum ve sergi gibi etkinliklerin düzenlenmesi, konserler verilmesi, Türk dünyası ile ilgili üalışmalarda işbirliği, ortak Türküe bilim dili konusunda araştırmalar yapmak üzere merkez oluşturulması çalışmaları yürütülecek.

1102410cookie-checkAZERBAYCAN KISA KISA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.