Azeriler direk uçuşta fikir değiştirmiş

Fileleftheros “Ercan Yerine Larnaka’ya Uçuşlar – Azeriler Şimdi Fikirlerini ve Planlarını Değiştiriyorlar” başlıklı haberinde Imair Havayolları şirketi başkanı Fuzuli Alakbarov’un Azerbaycan’ın ANS TV isimli TV kanalına yaptığı ve dün de AzerNews tarafından yayımlanan açıklamasında; şirketin Güney Kıbrıs’a uçuş başlatmaya yönelmekte olduğunu söylediğini yazdı.


Alakbarov’un ‘Imair; siyasi değil yatırımcılık kriterleri ile yönetilir’ dediğini öne süren Fileleftheros, Alakbarov’dan alıntı yaparak “Rum işadamlarının Imair’in Bakü’den Kıbrıs’a uçuşlarının yönetimini üstlenmeye hazır olduklarını belirttiklerini ve ilk planlamaya göre haftada bir uçuş gerçekleştirilebileceğini söyledi”ğini belirtti.


Gazete, Azerbaycan’ın tavır değişikliğinin yanısıra uluslararası anlaşmaların bu uçuşa izin vermeyeceğini şöyle aktardı:


“Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO)  Kıbrıs’la ilgili tavrının açık ve kesin olduğuna işaret ediliyor. ICAO Konseyi Müdürü Dr. Assad Kotaite ‘Timbu Havaalanı uluslar arası havayolları listesinde yer almıyor.  ICAOI’nun Bölge (Avrupa bölgesi) Lefkoşa FIR alanının tamamından Havacılık Planı’na göre Lefkoşa Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin sorumluluğu altındadır’ dedi. ICAO Konseyi’nin Lübnan kökenli müdürü; Cumhuriyet’in Washington Büyükelçisi ve BM’deki daimi temsilcisi Evripidis Evriviadis’in; Azerbaycan’dan işgal altındaki Kıbrıs’a direkt uçuşların yasadışı olduğunu kaydettiği mektubunu yanıtladı. Kotaite; ICAO’nun büyün üyelerinin, örgütün belirlemiş olduğu uluslar arsı uçuş güvenliği kurallarına uygun hareket etmeleri gerektiğini söyledi.Kotaite’nin; daha önce de Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu’ya gönderdiği mektubunda da ICAO’nun bu tutumuna atıfta bulunduğuna işaret ediliyor.”

681910cookie-checkAzeriler direk uçuşta fikir değiştirmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.