Başarlı iş avcıları için beş sır

Bitiş çizgisini ilkönce geçen  “kazanan” biri vardır. Yarışı tamamlamadan önce ayrılan birçok kişi  vardır. Sonuç olarak,  ilkönce bitirmeyen geriye biz kalırız, fakat  yine de yarışı tamamlamak için kararlıyız.


Çoğumuz için, bitirenler arasında yerimizin neresi olduğuna itibar etmeksizin, mücadelenin yarısı  yarışı bitiriyor,  Aynısı, bir iş aramak için  geçerli olur.


Beş Sır


1. Gözünüzde canlandırın.


Maraton koşucuları ve diğer gol hedefli atletler, gözde canlandırmada harikalar. Bir amaç ortaya koyarlar ve  onu başarmada kendi kendilerini görürler. Aynısına, işinizi aramanız için başvurulabilir. Bir hedef koyun ve onu kendi kendinize başararak  görün. Kaç tane aksiliğe sahip olmanızın önemi yok. İstediğiniz işin o vizyonunu muhafaza edin.  Onu muhafaza etmeye devam edin.


Onu nasıl başaracağınız üzerine değil,  istediğiniz sonuç üzerine odaklanın. Onu zihninizde betimleyin. Spesifik (belirli) olun. Amiriniz neye benzer? Meslektaşlarınız  hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi saatlerde çalışırsınız? hayal etme ve gözde canlandırma sürecinde sağ beyninizi dahil ederek, hedefinizi başarmayı fazlalaştırın.


2.Israrcı olun.


Tam bir maraton koşar gibi, sahip olunan değeri hiçbir şey, başarmak için artık kolaydır. İş aramada birçok geri çevirme vardır. Bazen,  hiçbir zaman “evet” elde edemeyecekmişsiniz  gibi görünür. İyi satış insanlarının daha önce ne bildiğini hatırlayın: Bir satışı, bir işi, veya diğer herhangi bir hedefi kazanmanın bir sayılar oyunu olduğunu.  Komisyon ücretli satış insanları, size her “hayır” bir adım “evet”  ’e daha yakın olduğunu söyleyecek. Daha çok bir geri çevirmenin bir “evet”  ‘e daha yakın olduğunu bilerek, daha objektif bir görüş açısından sürecinizi görebildiğiniz zaman, siz, kişisel olarak  “hayır’ı” almaya daha az karşı istekli veya cesaretsiz olacaksınız.


3. Kendinizi yeniden doldurun.


İş arama süreci, bir maraton yarışı gibi, birçok hayal kırıklığı ve geri çevirmeler ile  bir  dayanıklılık testi olabilir. O, aynı zamanda, haftalar, aylar, ve bazı insanlar için bir yada daha fazla yıl bile devam edebilir. Eğer siz bu işleme daha çok dayanacaksanız ve üstesinden gelecekseniz, kendi kendinize dikkat etmek zorundasınız. Bunun anlamı, dinlenmek için, meydan okumalardan, geri çevirmelerden ve engellenmelerden zihninizi boşaltmak için  zaman ayırın. İş arama üzerinde sıkı çalışın, ondan sonra, sizi neşelendirecek ve sizi yeniden dolduracak faaliyetlerin alıştırmasını yapmak ve  peşine düşmek için zaman ayırın.


4.Negatif mesajlara karşı kendinizi aşılayın.


Bir iş aramasında başarılı olmak, bir zihinsel  sürecinizi ve zihinsel bakışınızı zehirleyecek, korkuyu cesaretlendiren, cesaretsizlik, kaygı, öfke, ve diğer olumsuz duygular,   herhangi bir yerden olumsuz  girdidir. Olumlu insanlar ile işbirliği yapın ve kendinizi tüm olumsuzluk tiplerinden koruyun.


Bir iş aramak, büyük bir girişim olabilir. Tüm kıymetli vasıflara  ve  muhtemelen partiye getirebileceğiniz avantajlara ihtiyacınız var. Diğerlerinin olumsuzluğuna maruz kalmaya tahammül edemeyebilirsiniz. Bu, arkadaşlarınızı, akrabalarınızı, ve gazete ve dergilerdeki olumsuz makaleler, aynı zamanda olumsuz Televizyon gösterilerini içerir. Sizi motive edecek, cesaretlendirecek, ve esinlendirecek kitaplar ve makaleler okumayı ilke edinin.


5. Enine boyuna düşünmek.


Bu, en önemli sır olabilir. Bununla beraber, o çok kolaydır. Durgun olmak ve hayatın “beyaz gürültüsü”nden uzaklaşmak için her gün biraz zaman ayırın. Espirili bir kişi olun yada olmayın, TV, radyo, ve diğer zihni dağıtan şeylerden uzak biraz sessiz zamana söz verin. Kendi kendinize düşünmek, sakinleşmek, ve kendi kendinize yoğunlaşmak için sessizlik ödülü verin. Beş dakikalık zaman bile, hayatınızda olumlu bir fark yapabilir. İlerdeki iş arama yolculuğunuzun stresleriyle yüzleşmek ve üstesinden gelmek için sizi bileyecek ve onu daha kolay yapacak


Başarılı maratoncular olarak, iş avcılarının, başarıları  diğerlerine kolay görünen gizli  bazı taktiklere sahiptir. İş arama oyununu kazanmanın zihinsel bir bileşeni vardır. Yukarıdaki, kazanmanın beş gizli taktiğini  olgunlaştırmak, başarma şansınızı geliştirecek, ve süreci daha hoş ve daha az stresli yapacak.


*Sistem Analizi Yüksek Mühendisi,  İşletmeci, İngilizce Öğretmeni  Naim Uygun tarafından Joe Turner’ın makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

705230cookie-checkBaşarlı iş avcıları için beş sır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.