Başarılı liderlerden beş uygulamayı öğrenme

Aslında, işe alma endüstrisi içinde etkili işletmeler sadece durgunluğu atlatmaya bakanlar için değil, fakat, değişim için bir fırsat olarak onu görenler içindir. Yazılmış makalelerin yüzlercesi yoluyla ve 250 den daha fazla röportaj boyunca, kalabalıktan ayakta duran bir tutam trend bellidir:
1-Küresel düşünün
Küresel düşünme, coğrafik olabilir. Daha geniş düşünme, “kutu dışında” olabilir. Küresel düşünme, ikisi ve daha çoktur. Onların gözönüne almadığı yöntemler içinde müşteriye yol gösterme hakkındadır. Bilhassa, YENİ değer eklemeyi düşünün. YENİ değerin nasıl ekleyeceğinizi sorduğunuz zaman, düşünmenin YENİ yollarını gözönüne alın.
2-Marka’yı koruyun
Yaptığınız her şey, markaya eklenir veya ondan alıp götürür. Nadiren nötr zemin vardır, dolayısıyla, markayı her zaman koruyun. Kültür, markayı korumak için en büyük anahtardır. Organizasyonunuz içindeki kültürün, markanızla eşleşir olduğunu ve sizi temsil eden insanların, markanızın büyük elçileri ve koruyucuları olarak hareket edeceğini garanti edin
3-Beceri gerektiren işlerinizin bir ustası olun.
İnsanlar, onların ne hakkında konuştuğunu bilen mütehassıslar ve uzmanlar ister. Gelecek, onların müşterisi tarafından ihtiyaç duyulan asli uzmanları sağlayan ve açık bir şekilde ifade edenler ile tanımlanacaktır.
4-Hesaplanan riskleri alın, fakat, şansa hiçbir şey bırakmayın
Yenilik, yaratıcılık, ve “havada her şeyi yukarı atma”, bazı riskler içerir. Bununla beraber, ayrıntıya dikkat etmek, karşı dengedir. Şeyleri yapmanın yeni yollarını denemek kaçınılmazdır, fakat herşeyi yapan veya bozan küçük şeyleri asla, asla, asla doğal karşılamayın!
5-En iyi ile çalışın
En iyi, basitçe teknik olarak en iyi değildir, kültürel olarak organizasyona uyan insanlar anlamına da gelir. İster, bir alt işverenin işe aldığı bir işçiyi işe alın, ister diğer organizasyonla ortak olun, uygunluk doğru olmak zorundadır. Uygunluk, birbirini tamamlama ve vasıfları, marifetleri, değerleri ve kuvvetleri birleştirme yeteneği hakkındadır.
Bu beş uygulama, durgunluğun ötesinde gerçekten büyümeyi arzu eden o işletmeler için başlangıç noktasıdır. Her biri, işletmeleri geliştirebilen ve büyütebilen yüzden fazla kristal yüzey içerir, fakat sadece, dahil olan herkes için daha fazla başarmak için bir arzu ile kuvvetli liderler tarafından onların denetlenildiği ve idare edildiği zaman değil. İşletme liderleri, durgunluktan sonraki hayatın yeni meydan okumaları ve yeni fırsatları sunacağını keşfedecektir. Şimdi, onlar için hazırlanmanın zamanıdır.

* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Paul Bridle’ın makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.
http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

744390cookie-checkBaşarılı liderlerden beş uygulamayı öğrenme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.