Baba Garipoğlu ifade verdi

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Cem Garipoğlu’nun tutuklu bulunan babası Nida Garipoğlu savcıya ifade verdi.

İfadesinde daha önce ilgisi olmadığını söylediği cinayetle ilgili “Cem bana son anda böyle bir durumdan bahsetti ve arabadan indi” şeklinde ifade verdi.

Münevver Karabulut cinayetinin ardından Nisan ayında adam öldürmeye iştirak suçundan tutuklanan Nida Garipoğlu, öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

30 mahkumun bulunduğu cezaevi aracıyla adliyeye getirilen Nida Garipoğlu, saat 15 sıralarında soruşturmayı yürüten savcının bulunduğu kata çıkarıldı.

Burada kısa bir süre avukatlarıyla görüşen Nida Garipoğlu, daha sonra ifade vermek üzere savcının odasına alındı.

Bir buçuk saat süren sorguda, Nida Garipoğlu daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı.

Ancak Nida Garipoğlu, Cem Garipoğlu’nun teslim olmasının ardından verdiği ifadelerde yer alan ve cinayeti kabul ettiğini belirten ifadelerle bağlantılı olarak bu noktadaki ifadesini değiştirdi.

Daha önce olayı bilmediğini söyleyen Nida Garipoğlu bugün (14.09.2009), “Cem bana son anda böyle bir durumdan bahsetti ve arabadan indi.” şeklinde ifade verdi.

Nida Garipoğlu’nunu ifadesinin bitmesinin ardından açıklama yapan avukatı Metin Feyzioğlu, dosyada gizlilik kararı bulunduğunu, bu nedenle müvekkiliyle ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadığını ancak, bu bilgilerin hepsini gazetelerden okuduğunu belirterek, bu durumun savunma noktasında sıkıntı yarattığını, önümüzdeki günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmaya hazırlandıklarını söyledi.

Öte yandan, polis, cinayet günü Cem Garipoğlu’nun yalnız olup olmadığı, kaçmasına, saklanmasına, 197 gün boyunca ihtiyaçlarının giderilmesine, kim ya da kimlerin yardımcı olduğu soruları üzerinde duruyor.

5 Kişinin Sorgusu Sürüyor

Bu çerçevede gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Bu kişilerden bazılarının ifadelerinde cinayet sonrasındaki bazı süreçlerde yer aldıklarını söyledikleri belirtiliyor.

Haklarında bir günlük gözaltı süresi alınan 5 kişinin yarın (25.09.2009) adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

1219620cookie-checkBaba Garipoğlu ifade verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.