Babacan'ın telefon trafiği

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Babacan'ın her iki görüşme sırasında, Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde süregiden çatışmanın tırmanmasından duyulan endişeyi dile getirdiği belirtildi.


Açıklamaya göre, bölgedeki güvenlik ikliminin önemli ölçüde bozulmasına yol açan çatışmaların Güney Kafkasya'nın barış ve istikrarına ciddi tehdit oluşturduğunu vurgulayan Babacan, çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği çatışmalardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Türkiye'nin çatışmalardan etkilenenlere insani yardım sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.


Babacan, Türkiye'nin taraflara itidal ve sağduyu ile hareket etmeleri ve çatışmaya kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla doğrudan görüşmelere başlamaları çağrısında bulunduğunu hatırlattı, bu çerçevede Gürcistan'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasının önemine işaret etti.


Açıklamada, Babacan'ın her iki muhatabıyla da olaylarla ilgili olarak sürekli temas halinde bulunma konusunda mutabık kaldığı belirtildi.


Gürcistan Dışişleri Bakanı Tkeşelaşvili ile dün öğleden sonra ikinci bir telefon görüşmesi yapan Babacan'ın, ayrıca, konuyla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ile de telefonda görüştüğü kaydedildi.

1064550cookie-checkBabacan'ın telefon trafiği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.