Başbakan, ‘Oram avukatı’ eşini savundu

Rumlar ve İngiliz parlamentosundaki bazı destekçileri; Cherie Blair’in, Kıbrıs’taki Orams davasında savunma avukatı olarak görev almasına karşı yürüttükleri karalama kampanyasını sürüyor.


Rum Kesimi ve Rum lobisi Blair’lere baskılarını artırırken, Başbakan Tony Blair, eşi Cherie Booth QC’nin Orams davasında taraflardan birinin avukatlığını üstlenmesinin, tamamen profesyonel iş anlayışında olduğunu açıkladı.


Muhafazakar Partili Hemel Hampsted milletvekili Mike Penning, Başbakana yazılı olarak Orams konusunda bir soru yöneltti. Penning sorusunda, eşinin bu davayı üstlenmesi nedeniyle yabancı hükümetlerden ne tür tepki aldığını sordu. Penning ayrıca, başbakana, Cherie Booth QC’nin Orams davasında taraflardan birinin avukatlığını üstlenmesiyle ilgili olarak dışişleri Bakanı Jack Straw ile bu konuyu konuşup konuşmadıklarını da sordu. Blair, yazılı soruya çok kısa, tek cümlelik bir yanıt verdi: “Bayan Blair tamamen profesyonel iş anlayışındadır.”


Son olarak, Rum yanlısı tavırlarıyla bilinen bir diğer Muhafazakar Partili milletvekili Theresa Villiers, Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup yazdı. Villiers, Bayan Blair’in Orams davasındaki pozisyonunu sordu.


Villiers’in mektubuna, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa’dan sorumlu devlet bakanı Douglas Alexander yanıtladı. Alexander, Oramsa davasında Cherie Booth QC’nin tamamen kendi profesyonel kapasitesi ile yer aldığını vurguladı. Alexander, Booth QC’nin geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gerçekleştirdiği profesyonel iş ziyaretinde I?ngiliz Başkonsolosu’nun misafiri olmadığını da açikladı. Alexander, Bayan Blair’in hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs’a gitmediğini de söyledi.


 

787660cookie-checkBaşbakan, ‘Oram avukatı’ eşini savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.