Başbakan’a lezbiyen dedikodusu

Tamihere, bir dergide yayınlanan söyleşisinde kendi partisinin bakanlarına ciddi suçlamalarda bulundu; kadın eşcinsellere, Maoriler’e ve sendikalara saldırdı. İşçi Partisi Tamihere’den bir süre “ortadan kaybolmasını” istedi.

Tamihere söyleşisinde Başbakan’ın kendisini lezbiyen olarak nitelendiren kişiler tarafından rahatsız edildiğini ve çevresinde kendisini rezil eden destekçileri bulunduğunu ileri sürdü. Tamihere, Clark ve diğer bazı bakanların çocuğu olmadığı için ailelerin sorunlarından anlamadığını da ileri sürdü.

Parlamento’da konuşan Helen Clark, 23 yıllık mutlu bir evliliği bulunan bir kişli olarak kimse tarafından rahatsız edilmediğini kaydetti. Çocuğu olmaması eleştirisini de Clark, her Yeni Zelandalı’nın çok çeşitli biçimlerde aileye sahip olduğunu ve bu seçime harkesin saygı göstermesi gerektiğini de kaydetti.

Geçen yıl yönettiği bir Maori fonunda sahtekarlık yaptığı iddiasıyla bakanlıktan alınan Tamihere’ye güvenmediğini de açıklayan Clark, “Tamihere’nin güvenini tekrar kazanması için çok çaba sarfetmesi gerektiğini de kaydetti.

Bir radyıoda konuşan Tamihere, söylediklerinden pişman olduğunu, kendisini hala İşçi Partili olarak gördüğünü söyledi.

FOTOĞRAF: Helen Clark

1103520cookie-checkBaşbakan’a lezbiyen dedikodusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.